BOSMAAIEN 1

CURSUS KOSTEN: €185 of €365 1 OF 2 DAGEN MAX 10 DEELNEMERS

De bosmaaier is onmisbaar gereedschap bij het maaien van kleine oppervlakten of randen. In deze cursus leer je veilig en verantwoord werken met de bosmaaier, specifiek met draadkop en slagmes. Je leert werken volgens de gestelde Arbo-verplichtingen, zodat je na het volgen van deze cursus voldoet aan de Arbowet.

Voor wie?
Deze cursus is gericht op mensen die (beroepsmatig) met de bosmaaier werken. Voor de cursus geldt een minimumleeftijd van 16 jaar. Hierbij moet worden aangetekend dat de leeftijd van 16 jaar alleen geldt in een leersituatie, onder deskundige begeleiding. Om zelfstandig te mogen werken met deze machine geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. 

Programma
Tijdens deze cursus leer je de bosmaaier veilig en verantwoord gebruiken in de dagelijkse praktijk. De cursus richt zich op het maaien van grasbegroeiingen, ruigten en obstakels. Je leert werken met draadkop en slagmes. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Arbowet en regelgeving betreffende arbeidsomstandigheden/ werktechniek 
  • (Dagelijks) onderhoud van de bosmaaier, hulpmiddelen en draagstellen 
  • Bedrijfsklaar maken van de bosmaaier/ werkvoorbereiding 
  • Specifieke garnituren draadkop en slagmes 
  • Risico’s en veiligheid 
  • PBM’s 
  • Maaitechnieken en maaibeeld 
  • Herkennen en oplossen van storingen 
  • Praktisch maaien


De cursus bestaat uit theoretische en praktische vaardigheden waarbij de deelnemers zelfstandig aan de slag gaan met de bosmaaier. Binnen de cursus zullen we zowel met een accubosmaaier als met een brandstofbosmaaier werken.

Resultaat
De opleiding wordt afgesloten met een getuigschrift.

Kosten
De cursus Bosmaaien 1 kun je in 1 dag volgen, dit kost 185 euro. Wanneer je al kan werken met de bosmaaier, dan is dit een goede optie.

Je kunt deze cursus ook 2 dagen volgen, dit kost 365 euro. Als je nog geen ervaring hebt met de bosmaaier en alles nog moet leren, dan is dit de beste optie. 

Het werken met zaagbladen is niet standaard opgenomen in deze cursus, maar is zeker wel mogelijk. Deze verdieping neemt 1 volledige extra dag in beslag en kost 185 euro per persoon.

MEER UIT HET THEMA GROEN

Aanmelden: Bosmaaien 1

Geslacht

Aanmelden: Bosmaaien 1

Geslacht