Voordelen

Opleidingen, cursussen en trainingen voor je personeel. Zes redenen om het te doen:

1. Je bedrijf blijft up-to-date. Veranderingen gaan snel. Er komen steeds nieuwe inzichten, softwareprogramma’s en opvattingen over hoe een bedrijf het beste kan worden ingericht. Als je niet meegaat in die ontwikkelingen, ga je het verliezen. Zorg dat jouw personeel op de hoogte is van veranderingen en blijf zo de concurrentie voor.

2. Je personeel presteert beter. Door opleidingen te volgen, kunnen je werknemers actief werken aan de dingen waar ze moeite mee hebben en krijgen ze feedback van experts buiten je bedrijf. Uit onderzoek blijkt bovendien dat personeel door het volgen van opleidingen productiever wordt. 

3. Je werknemers zijn extra gemotiveerd. Werknemers waarderen het als je in ze investeert. Het laat zien dat jij een toekomst voor hen bij je bedrijf in gedachten hebt en dat jij in hen gelooft. Dat maakt dat medewerkers zich meer verbonden voelen met jouw organisatie en zich ook extra willen inzetten. Uit onderzoek in opdracht van de ministeries van Onderwijs en Sociale Zaken blijkt dat werknemers die een cursus volgen tevredener zijn en meer bijdragen aan een goede werksfeer. Personeel dat regelmatig opleidingen krijgt aangeboden meldt zich minder vaak ziek.

4. Je bedrijf is flexibeler. Hoe meer vaardigheden je personeelsleden hebben, des te flexibeler kun je ze inzetten. Door je werknemers op tijd om en bij te scholen en verschillende taken aan te bieden, kan jouw organisatie meebewegen met ontwikkelingen. Zo blijven je werknemers duurzaam inzetbaar.

5. Het is goed voor je imago. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is ondernemen met oog voor people, planet en profit. Daar horen ook zeker jouw people bij! Door hen opleidingen aan te bieden, vergroot je niet alleen hun werkplezier, maar ook hun waarde op de arbeidsmarkt. Dat maakt van jou een goede werkgever en daardoor interessant voor talentvolle werkzoekenden.

6. Er zijn fiscale voordelen. Last but not least, de overheid stimuleert het opleiden van werknemers. Natuurlijk zijn opleidingskosten aftrekbaar. Als medewerkers dankzij jou een startkwalificatie, een ervaringscertificaat halen of een mbo-opleiding volgens de beroepsbegeleidende leerweg volgen, zijn er nog meer fiscale voordelen.

Lees hier meer over: