Laptop

Beste student,

Voor sommige opleidingen heb je je eigen laptop nodig om de lessen te kunnen volgen. We doen dit volgens het Bring Your Own Device principe, wat inhoudt dat je zelf voor de aanschaf en het eventueel benodigde onderhoud zorgt.

Hoe vind ik de geschikte laptop?

Om je te helpen de geschikte laptop voor je studie te kiezen werkt Terra samen met het bedrijf CampusShop. CampusShop heeft al 15 jaar samenwerkingen met meer dan 200 scholen. Op CampusShop.nl vind je de laptops voor het aankomend schooljaar die voldoen aan onze voorkeursspecificaties. Je mag van dit aanbod gebruikmaken maar bent hiertoe niet verplicht. Als je bij Campusshop een laptop koopt, krijg je daar gratis de Snelle Studenten Service bij om ervoor te zorgen je bij een defect aan de laptop geen onderwijs hoeft te missen. Voor een nog betere service  raden wij je aan de service uit te breiden met de Premium Studenten Service, mocht er dan toch een garantiedefect of externe schade zijn, dan kan je gedurende de reparatie gebruikmaken van een leenlaptop.

Aanbod 2020

Op de website van Campusshop staan een aantal laptops geselecteerd, die geschikt zijn voor het volgen van onderwijs bij Terra MBO. Je kunt hier als volgt naar toe:

-          Ga naar de website https://campusshop.nl;

-          Klik op de oranje balk met “Kies jouw onderwijsinstelling/studie”;

-          Kies voor de juiste opleiding (je kunt het beste “Terra” invoeren als zoekwoord);

-          Plaats het vinkje en klik op “Bevestigen”.

Je ziet dan een overzicht met een aantal laptops die Terra samen met Campusshop heeft geselecteerd voor het onderwijs. Deze laptops voldoen allemaal aan de minimumeisen, maar desondanks geldt bij deze laptops nog wel steeds dat een iets duurdere laptop betere prestaties zal leveren dan een goedkopere laptop. Ook zit er verschil in de grootte van de schermen. Je kunt de laptops met elkaar vergelijken. Terra heeft samen met Campusshop gelet op een aantal criteria bij het selecteren van de laptops. Je kunt deze criteria eventueel ook gebruiken als je besluit de laptop niet te kopen bij Campusshop (maar let er dan wel heel goed op welke garantie en service je bij de laptop krijgt/koopt). Tips: 

  • Laptops zijn in verschillende formaten te krijgen. We raden aan een schermgrootte tussen de 13” en 16” te kiezen. Veel studenten kiezen op dit moment voor een 14” of 15,6” scherm.
  • De laptops zijn voorzien van een 128 Gb SSD-schijf voor de opslag van programma’s en bestanden. Een SSD-schijf zorgt er ook voor dat het opstarten heel snel gaat. Omdat op school gewerkt wordt met opslag in de cloud, is 128 Gb voor schoolwerk voldoende (een grotere SSD-schijf mag, maar is niet noodzakelijk).
  • De processor bepaalt voor een groot deel de prestaties van de laptop. De prijsverschillen tussen de laptops worden ook voor een groot deel bepaald door de verschillen tussen de processoren.Als ondergrens hanteren we hier een Pentium Quad-core of Core i3 of hoger (pocessors met 4 cores of meer dus).
  • Voor een goede werking moeten de laptops over minimaal 4Gb werkgeheugen beschikken (méér mag, maar is niet nodig).
  • De laptops moeten Dual-band Wifi ondersteunen voor een goede werking op het draadloze netwerk van school (2,4 GHz én 5 GHz).
  • Bij Terra zijn het onderwijs en de gebruikte applicaties en software ingericht op basis van Windows10. Kies daarom alleen een laptop met Windows10. Als student van Terra kun je gratis gebruik maken van Office365, dus je hoeft geen Office-pakket aan te schaffen.
  • Omdat de laptops bedoeld zijn voor het onderwijs en opladen op school vaak lastig is, hebben we laptops geselecteerd met een lange accuduur. Een degelijk uitgevoerde laadplug is een pré.
  • Voor het volgen van onderwijs op afstand, wat door de Corona/Covid-19-situatie heel actueel geworden is, zijn een goede ingebouwde camera en een goede microfoon/koptelefoon-aansluiting onmisbaar.
  • Het werken met een touchscreen kan als zeer prettig ervaren worden. Scrollen is makkelijker en illustraties en digitale boeken zijn snel te vergroten. Een touchscreen is echter niet verplicht of noodzakelijk. Het verschil tussen wel of geen touchscreen komt neer op ongeveer 40 euro.

Bestel voor 31 juli 2020!

Je kunt de laptop, inclusief de Snelle Studenten Service bestellen op www.campusshop.nl. Je kunt kiezen om je bestelling met iDeal te betalen of in maandelijkse termijnen. Bestel voor 31 juli, dan ben je er zeker van dat de laptop in je bezit is voor de aanvang van het nieuwe schooljaar. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met TerraNext via info@terranext.nl.

Klik hier voor meer informatie over een tegemoetkoming in de kosten bij Stichting Leergeld

Klik hier voor meer informatie over een tegemoetkoming in de leermiddelen vanuit Terra