MOTORKETTINGZAGEN ZWARE VELLINGEN

CURSUS KOSTEN: € 895,00 BTW VRIJ 6 DAGDELEN MAX 8 DEELNEMERS

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor mensen die beroepsmatig met de motorkettingzaag werken in de groene sector en te maken hebben met het vellen van zware en moeilijke bomen. Vanuit de Arbowetgeving is een minimum leeftijd van 18 jaar verplicht.

Inhoud
Deelnemers kunnen veilig en verantwoord werkzaamheden in de praktijk uitvoeren met de motorkettingzaag betreffende zwaar en moeilijk zaag- en velwerk. Daarnaast krijgt de cursist inzicht in de juiste manier van vellen en secuur omzagen van een boom. Na het volgen van deze cursus voldoet de cursist aan de Arbo-verplichting. 

Deze cursus is een vervolg op de basiscursus motorkettingzagen. Tijdens deze cursus ligt het accent op grotere bomen (vanaf een diameter van 30 cm) en het zogenaamde “probleem” bomen  . U leert deze op een verantwoorde manier te vellen. Ook bij deze cursus speelt veiligheid een grote rol omdat het vellen van grotere bomen en/of bomen die op een moeilijke plaats staan meer risico’s met zich meebrengt. We behandelen technieken om deze bomen op de juiste manier te verwerken. Ook zullen we ingaan op de technieken bij “moeilijk” hout zoals; omgewaaide bomen en bomen onder spanning. Tenslotte houden we ons ook bezig met het onderhoud en het bedrijfsklaar maken van de motorkettingzaag.


Daarnaast worden onderwerpen behandeld als:

  • Arbowet en regelgeving betreffende arbeidsomstandigheden;
  • Onderhoud van motorkettingzaag en zaagketting;
  • Praktisch omgaan met de motorkettingzaag in zwaar en moeilijk hout;
  • Veltechnieken en werkhouding;
  • Werken met hulpmiddelen.

Resultaat  

De opleiding wordt afgesloten met een (digitaal) getuigschrift van TerraNext.

Datum 

Klik op de groene knop 'AANMELDEN' voor de eerstvolgende startdata.

MEER UIT HET THEMA MOTORKETTINGZAGEN

Aanmelden: Motorkettingzagen zware vellingen

Geslacht

Aanmelden: Motorkettingzagen zware vellingen

Geslacht