MOTORKETTINGZAGEN | NKC NIVEAU 2: AFZETTEN VAN KLEINE BOMEN EN STRUIKEN

CURSUS KOSTEN: € 465 2 DAGEN MAX 8 DEELNEMERS

Tijdens deze 2-daagse training van TerraNext kun je het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC) 2 behalen. 

Als je meer wilt leren dan wat de training NKC 1 - Korten van liggend hout biedt, dan kun je kiezen voor deze uitgebreide 2-daagse training. In deze cursus leer je niet alleen de basisbeginselen van het gebruik van de kettingzaag (zoals behandeld bij NKC 1), maar ook hoe je veilig kunt werken bij het afzetten van kleine bomen en struiken in tuinen, groenstroken of bos(plantsoenen).

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor kettingzaaggebruikers, zowel hobby- als beroepsmatig (inclusief vrijwilligers), die kettingzagen gebruiken voor het op maat zagen van liggende stammen. Naast mensen die lang hout inkorten of brandhout zagen, richt de cursus zich ook op degenen die lichte takken doorzagen voor verdere verwerking, zoals het maken van takkenrillen of het versnipperen van hout. Je hoeft geen of weinig ervaring te hebben met de kettingzaag.

Programma
Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Relevante wet- en regelgeving omtrent arbeidsomstandigheden
  • Veiligheidsvoorzieningen en onderhoud aan de kettingzaag
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) in de praktijk toepassen
  • Korttechnieken en de juiste werkhouding

Deelnemers gaan zelfstandig aan de slag met de motorkettingzaag.

Certificering
De certificering omvat een theorie- en praktijktoets. Deze zijn gericht op veiligheid, onderhoud, het hanteren van de kettingzaag en naleving van wet- en regelgeving. Het proces van certificering wordt onafhankelijk beheerd door Groene Erkenningen.

Resultaat
Bij voldoende resultaat ontvangen deelnemers het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC) 2: Afzetten van kleine bomen. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

De werkgever/opdrachtgever heeft de mogelijkheid om de geldigheidsduur van het certificaat in te korten naar 3 jaar. Dit kan bijvoorbeeld wanneer een medewerker weinig zaagt of weinig te maken krijgt met complexe bomen, waardoor het noodzakelijk is om na 3 jaar weer een opfriscursus te volgen.

Gegevensverweking
Het proces van certificering wordt onafhankelijk beheerd door Groene Erkenningen, die verantwoordelijk is voor het Nederlands Kettingzaag Certificaat. Voor dit doel verstrekken wij de naam, geboortedatum en -plaats van de deelnemers aan Groene Erkenningen, die deze gegevens opnemen in een online register.

Bij aanmelding voor een van onze cursussen stem je ermee in dat deze gegevens worden verstrekt voor het verkrijgen van het certificaat. We willen benadrukken dat alleen de noodzakelijke gegevens voor het certificaat worden doorgegeven; geen adres, telefoonnummer of e-mailadres.

Kosten
Deze 2-daagse training kost 465 euro. Dit bedrag is vrijgesteld van btw. 

Incompany
TerraNext biedt deze cursus op aanvraag incompany aan.

Datum
Klik op de groene knop 'DATA EN AANMELDEN' voor de eerstvolgende startdata. 

MEER UIT HET THEMA MOTORKETTINGZAGEN

Aanmelden: Motorkettingzagen | NKC niveau 2: Afzetten van kleine bomen en struiken

Geslacht

Aanmelden: Motorkettingzagen | NKC niveau 2: Afzetten van kleine bomen en struiken

Geslacht