MOTORKETTINGZAGEN | NKC NIVEAU 3: VELLEN ZONDER HULPMIDDELEN TOT DIAMETER 30 CM

CURSUS KOSTEN: € 695 3 DAGEN MAX 8 DEELNEMERS

Tijdens deze 3-daagse training van TerraNext kun je het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC) 3 behalen.

NKC 3 staat in het teken van het veilig vellen van bomen met een diameter tussen de 15 en 30 centimeter, door middel van eenvoudige (basis) zaagtechnieken. Het is mogelijk om hierbij gebruik te maken van een velhevel, maar niet van velwiggen of lier. Ook weet je hoe je de zwaarte van de boom (inclusief takmassa), gewichtsverdeling en scheefstand nauwkeurig kunt beoordelen voordat je de beslissing neemt om wel of niet te gaan vellen.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor (semi-)professionele kettingzaaggebruikers. Je wilt je laten certificeren zodat je dunne bomen (15-30 cm) zonder hulpmiddelen kunt vellen. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn om aan de Arbo-wetgeving te voldoen.

Programma
Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Relevante wet- en regelgeving omtrent arbeidsomstandigheden
  • Veiligheidsvoorzieningen en onderhoud aan de kettingzaag
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) in de praktijk toepassen
  • Velrichting bepalen
  • Zaagtechnieken en de juiste werkhouding bij het vellen van bomen tot een diameter tot 30 centimeter
  • Veilig gevelde bomen uitsnoeien

Certificering
De certificering omvat een theorie- en praktijktoets. Deze zijn gericht op veiligheid, onderhoud, het hanteren van de kettingzaag en naleving van wet- en regelgeving. Het proces van certificering wordt onafhankelijk beheerd door Groene Erkenningen.

Resultaat
Bij voldoende resultaat ontvangen deelnemers het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC) 3: Vellen zonder hulpmiddelen. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

De werkgever/opdrachtgever heeft de mogelijkheid om de geldigheidsduur van het certificaat in te korten naar 3 jaar. Dit kan bijvoorbeeld wanneer een medewerker weinig zaagt of weinig te maken krijgt met complexe bomen, waardoor het noodzakelijk is om na 3 jaar weer een opfriscursus te volgen.

Gegevensverweking
Het proces van certificering wordt onafhankelijk beheerd door Groene Erkenningen, die verantwoordelijk is voor het Nederlands Kettingzaag Certificaat. Voor dit doel verstrekken wij de naam, geboortedatum en -plaats van de deelnemers aan Groene Erkenningen, die deze gegevens opnemen in een online register.

Bij aanmelding voor een van onze cursussen stem je ermee in dat deze gegevens worden verstrekt voor het verkrijgen van het certificaat. We willen benadrukken dat alleen de noodzakelijke gegevens voor het certificaat worden doorgegeven; geen adres, telefoonnummer of e-mailadres.

Kosten
Deze 3-daagse training kost 695 euro. Dit bedrag is vrijgesteld van btw. 

Incompany
TerraNext biedt deze cursus op aanvraag incompany aan. 

Datum
Klik op de groene knop 'DATA EN AANMELDEN' voor de eerstvolgende startdata.

MEER UIT HET THEMA MOTORKETTINGZAGEN

Aanmelden: Motorkettingzagen | NKC niveau 3: Vellen zonder hulpmiddelen tot diameter 30 cm

Geslacht

Aanmelden: Motorkettingzagen | NKC niveau 3: Vellen zonder hulpmiddelen tot diameter 30 cm

Geslacht