MOTORKETTINGZAGEN | NKC NIVEAU 4: LICHTE VELLING

CURSUS KOSTEN: € 895 4 DAGEN MAX 8 DEELNEMERS

Tijdens deze 4-daagse training van TerraNext kun je het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC) 4 behalen.

NKC 4 staat in het teken van het gebruik van velhulpmiddelen zoals een velhevel, velwiggen en handlier. Deze gereedschappen zijn onmisbaar in situaties waar nauwkeurige controle en kracht nodig zijn bij het vellen van bomen en het verplaatsen van zware objecten. Ook weet je hoe je de zwaarte van de boom (inclusief takmassa), gewichtsverdeling en scheefstand nauwkeurig kunt beoordelen voordat je de beslissing neemt om wel of niet te gaan vellen.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor (semi-)professionele kettingzaaggebruikers. Je wilt je laten certificeren zodat je bomen tot 30 centimeter met een lichte scheefstand kunt vellen. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn om aan de Arbo-wetgeving te voldoen.

Programma
Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Relevante wet- en regelgeving omtrent arbeidsomstandigheden
  • Veiligheidsvoorzieningen en onderhoud aan de kettingzaag
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) in de praktijk toepassen
  • Velrichting bepalen
  • Zaagtechnieken en de juiste werkhouding bij het vellen van bomen tot een diameter tot 30 cm
  • Vasthangende bomen los werken
  • Velhulpmiddelen op de juiste manier gebruiken en toepassen
  • Veilig gevelde bomen uitsnoeien
  • Leren problemen op een veilige manier op te lossen

Certificering
De certificering omvat een theorie- en praktijktoets. Deze zijn gericht op veiligheid, onderhoud, het hanteren van de kettingzaag en naleving van wet- en regelgeving. Het proces van certificering wordt onafhankelijk beheerd door Groene Erkenningen.

Resultaat
Bij voldoende resultaat ontvangen deelnemers het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC) 4: Lichte velling van bomen. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

De werkgever/opdrachtgever heeft de mogelijkheid om de geldigheidsduur van het certificaat in te korten naar 3 jaar. Dit kan bijvoorbeeld wanneer een medewerker weinig zaagt of weinig te maken krijgt met complexe bomen, waardoor het noodzakelijk is om na 3 jaar weer een opfriscursus te volgen.

Gegevensverweking
Het proces van certificering wordt onafhankelijk beheerd door Groene Erkenningen, die verantwoordelijk is voor het Nederlands Kettingzaag Certificaat. Voor dit doel verstrekken wij de naam, geboortedatum en -plaats van de deelnemers aan Groene Erkenningen, die deze gegevens opnemen in een online register.

Bij aanmelding voor een van onze cursussen stem je ermee in dat deze gegevens worden verstrekt voor het verkrijgen van het certificaat. We willen benadrukken dat alleen de noodzakelijke gegevens voor het certificaat worden doorgegeven; geen adres, telefoonnummer of e-mailadres.

Kosten
Deze 4-daagse training kost 895 euro. Dit bedrag is vrijgesteld van btw.

Datum
Klik op de groene knop 'DATA EN AANMELDEN' voor de eerstvolgende startdata. 

MEER UIT HET THEMA MOTORKETTINGZAGEN

Aanmelden: Motorkettingzagen | NKC niveau 4: Lichte velling

Geslacht

Aanmelden: Motorkettingzagen | NKC niveau 4: Lichte velling

Geslacht