VAKOPLEIDING HONDENTRIMMEN

VAK-OPLEIDING KOSTEN: € 2.575 35 DAGDELEN INCL. EXAMENS EN EXCL. STAGE MAX 15 DEELNEMERS

Honden zijn er in heel veel verschillende soorten, groot, klein, met lang haar of kort haar. Ieder met zijn of haar eigen karakter. Honden kunnen niet zonder een professionele hondentrimmer! 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een ​​hond aan te schaffen. En de vraag naar goede vachtverzorging stijgt. Heb jij ook een passie voor honden? En wil je meer leren over vachtverzorging en trimmen en misschien wel je beroep ervan maken en eigen salon beginnen? 

In de ABHB erkende Vakopleiding Hondentrimmen leer je om de wens van de klant te achterhalen, je leert een vachtdeterminatie uit te voeren, een behandeling vast te stellen en met behulp van de juiste trimtechnieken de vacht te trimmen. Daarnaast leer je om je voor te bereiden op het starten van een eigen bedrijf en het opzetten van de bedrijfsvoering. Na het behalen van de Vakopleiding Hondentrimmen kun je als vakkundig hondentrimmer aan de slag.

Naast theorie en praktijklessen ga je veel ervaring op doen tijdens de stage. Ook tijdens de stage kun je rekenen op begeleiding van de docent. Stage is een verplicht onderdeel van de opleiding. Meer informatie per module zie je als je op de onderstaande linkjes klikt. 

Module basis vachtverzorging honden 

Module hondentrimmen

Start cursus
We streven ernaar om in september 2024 weer te starten. De lessen zijn in de avond (woensdagen gemiddeld om de week, schoolvakanties uitgezonderd) van 18.00 tot maximaal 22.00. Locatie wordt Meppel

* Let op: heb jij Basis Vachtverzorging al gevolgd (bijvoorbeeld tijdens je MBO opleiding) dan kan je instromen in Module 2, start 14 februari 2024.  

Stage module 1: 16 dagen (128 uren), Stage module 2: 80 dagen (640 uren) 

Totale duur: 18 september 2024 tot half april 2026. 

Resultaat: wanneer de opleiding is gevolgd, de stage uren en de examens zijn behaald ontvang je het door de ABHB erkende Branchecertificaat. 

Kosten: de prijs voor de hele opleiding (module 1 en 2) is per september 2024: 2.575,00 euro. Dit is inclusief lesmateriaal en gebruik van materialen tijdens de lessen. Voor het aanschaffen van een eigen set aan trimmaterialen adviseren we eerst te ervaren waar jij prettig mee werkt. De aanschaf van deze materialen is voor eigen rekening. Een overzicht van benodigde materialen voor een trimmer verstrekken we voor aanvang van de opleiding. 

Vragen? 
Stuur een mail naar j.vliem-aten@terra.nl voor meer informatie. En bellen kan ook:  06-55000422. 

Documenten

Voor het volgen van de opleiding hebben we documenten beschikbaar. Bijvoorbeeld een materialenlijst, stagedocumenten, informatie voor het stagebedrijf en het lesrooster. Je kunt deze na aanmelding alvast opvragen bij j.vliem-aten@terra.nl. 


MEER UIT HET THEMA DIER

Aanmelden: Vakopleiding Hondentrimmen

Geslacht

Aanmelden: Vakopleiding Hondentrimmen

Geslacht