HONDEN EN KATTEN - VAKBEKWAAMHEIDSBEWIJS BESLUIT HOUDERS VAN DIEREN

CURSUS KOSTEN: € 865 9.30 - 16.30 UUR MAX 10 DEELNEMERS

Werk jij bedrijfsmatig met honden en katten en ben je nog niet in het bezit van het Vakbekwaamheidsbewijs Besluit Houders van Honden en Katten? Dit bewijs is wettelijk verplicht voor iedereen die bedrijfsmatig (of in bewaring) met dieren bezig is. Je kunt het bewijs halen na het volgen van deze cursus van TerraNext. Hiermee doe je de benodigde kennis op over het gedrag, de verzorging en de gezondheid van honden en katten.

Voor wie
Deze cursus is ontworpen voor iedereen die professioneel met honden en katten werkt of wil gaan werken, zoals dierenasielmedewerkers, fokkers, hondenuitlaatservices en dierenverzorgers.

Programma
Deze cursus belicht alle kanten van het houden van honden en katten. Wat is natuurlijk gedrag van het dier? Welke voeding heeft het dier nodig? Hoe richt je de leefomgeving van het dier in en onderhoud je het? Verder komen anatomie en fysiologie, voortplanting, gezondheid, ziekteleer, EHBO en wet- en regelgeving aan bod.

TerraNext biedt deze cursus in samenwerking met het dierenasiel Provinciaal Drents Dierentehuis in Beilen aan. In 4 lesdagen ga je met de theorie én de praktijk aan de slag.

Programma
Houdt rekening met één tot enkele uren zelfstudie (afhankelijk van je kennis en ervaring) per week. Alle lesdagen bestaan uit theorie- en praktijklessen. Na afloop van de cursus worden het Kennisexamen en Vaardigheidsexamen afgenomen.

De cursusdagen zijn:
 Lesdag 1 > locatie DCTerra MBO Meppel: 19 september 2024
 Lesdag 2 > locatie DCTerra MBO Meppel: 10 oktober 2024
 Lesdag 3 > locatie Dierentehuis Beilen: 17 oktober 2024
 Lesdag 4 > locatie Dierentehuis Beilen: 7 november 2024 
 Examens > locatie Dierentehuis Beilen: 14 november 2024

Lesmateriaal
Je ontvangt voorafgaand aan de cursus van ons het theorieboek. 

Stage
Praktijkervaring is essentieel om deze cursus te kunnen behalen. Om voldoende kennis- en praktijkervaring op te doen kán het noodzakelijk zijn om stage te lopen. Denk je dat je dit extra nodig hebt? Neem dan contact op met TerraNext, we denken graag met je mee. 

Resultaat
Na het volgen van de cursus en het behalen van de examens ontvang je het Vakbekwaamheidsbewijs Besluit houder van dieren - Honden en Katten.

Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen € 865 (vrijgesteld van btw). Dit is inclusief het lesboek, het kennis- en vaardigheidsexamen en exclusief lunch. De kosten voor een herexamen zijn voor het kennisexamen € 60 en voor het vaardigheidsexamen € 125. 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de cursus van 19 september 2024 via de knop Data en aanmelden. Wij hebben nog enkele plekken beschikbaar. 

MEER UIT HET THEMA DIER

Aanmelden: Honden en Katten - Vakbekwaamheidsbewijs Besluit Houders van Dieren

Geslacht

Aanmelden: Honden en Katten - Vakbekwaamheidsbewijs Besluit Houders van Dieren

Geslacht