VOGELS - BESLUIT HOUDERS VAN DIEREN VAKBEKWAAMHEIDSBEWIJS

CURSUS KOSTEN: € 595 9.30-16.30 MAX 10 DEELNEMERS

Om het dierenwelzijn te waardevol is vanaf 1 juli 2020 een vakbekwaamheidsbewijs verplicht voor iedereen die werkt met gezelschapsdieren. Dit houdt ervan dat iedereen regelmatig dieren fokt, verkoopt, verhandelt of opvangt in het bezit moet zijn van het vakbekwaamheidsbewijs voor de conventionele diersoort. Met een vakbekwaamheidsbewijs op zak kan worden bewezen dat je voldoet aan het Besluit Houders van Dieren. 

Werk jij bedrijfsmatig met vogels en ben je nog niet in het bezit van het Vakbekwaamheidsbewijs Besluit houders van vogels
TerraNext biedt vanaf het najaar samenwerking met World of Birds in Erica je de mogelijkheid het bewijs in 3 dagen (exclusief kennis- en vaardigheidsexamen) te behalen!

De volgende  onderwerpen  worden behandeld: 
Wet- en regelgeving, voeding, huisvesting, ziekteleer, natuurlijke biotoop en gedrag, voortplanting, ziektebeelden en zoönosen, branche-eisen, omgaan, hygiëne, verzorging, voorlichting geven en transport.

Duur : 3 dagen theorie- en praktijklessen bij World of Birds in Erica. Voor het kennisexamen (60 minuten) en het vaardigheidsexamen (1,5 uur) wordt een extra dag met aanvangstijd per deelnemer gepland. 

Houd rekening met één tot enkele uren per week zelfstudie tijd. 

Wij bieden deze cursus aan voor groepen van maximaal 10 personen. Bijvoorbeeld aan verenigingen, maar ook aan particulieren. Voorkennis en ervaring met vogels is een vereiste om deze cursus binnen 3 dagen te kunnen doen. Voor vragen hierover, neem gerust contact met ons op!

De kosten van de cursus bedragen 595 euro. Hierbij is het lesboek en het theorie- en praktijkexamen inbegrepen. Tijdens de lesdagen wordt er voor de lunch gezorgd, tijdens het examen (duurt geen hele dag) niet. 

Kosten herexamen: 15 euro voor het kennisexamen en 60 euro voor het vaardigheidsexamen. 

Resultaat : MBO Certificaat Vakbekwaamheid Houders van Vogels. Het certificaat wordt na het verwerken van de examenresultaten aangetekend naar u verzonden (dit kan één tot enkele weken duren).  

De cursus start op 20 april 2024, andere lesdagen 4 en 25 mei 2024.  Het theorie- en praktijkexamen vindt plaats op  5 juni 2024.

Let op: de cursussen starten bij voldoende deelnemers. 

De volgende data: 12 oktober 2024, 26 oktober 2024, 9 november 2024 en theorie- en praktijkexamen op 20 november 2024 (nog onder voorbehoud!).

MEER UIT HET THEMA DIER

Aanmelden: Vogels - Besluit houders van dieren Vakbekwaamheidsbewijs

Geslacht

Aanmelden: Vogels - Besluit houders van dieren Vakbekwaamheidsbewijs

Geslacht