CURSUS PROEFDIERVERZORGING

CURSUS KOSTEN: € 3500 14 DAGEN + EXAMEN MAX 15 DEELNEMERS

In Nederland is een tekort aan praktische en bekwame proefdierverzorgers. TerraNext en Van Hall Larenstein starten daarom met een cursus Proefdierverzorger. Alleen mensen met de juiste bevoegdheid mogen met proefdieren werken.

Wil je als dierverzorger een verbreding op jouw kennis en wil je je verder ontwikkelen? Heb jij (kans) op een baan binnen een proefdierinstituut? Dan is deze cursus iets voor jou! Als Proefdierverzorger heb je een belangrijke taak in de zorg voor de gezondheid en het welzijn van de dieren. 

In de cursus leer je over de wetgeving binnen de proefdiersector, huisvesting, welzijn, eenvoudige biotechnische handelingen en het assisteren bij dierproeven. Dit alles wordt je geleerd in 14 lesdagen. Daarnaast leg je een examen af ​​op het bedrijf. Wanneer je de cursus met goede resultaten afrondt, ontvang je een MBO certificaat Proefdierverzorging. 

Instroomeisen: je hebt een minimaal MBO 3 Dierverzorging of Paraveterinair afgerond. Daarnaast ben je werkzaam (of kun je aan de slag) in een volgens de Wet op de Dierproeven vergunning houdende instelling. Het is van belang dat zij jou de ruimte geven voor het volgen van de cursus en de mogelijkheid bieden om opdrachten uit te voeren.  

De lessen zullen afwisselend bij Terra (Groningen en of/Meppel) en Van Hall (Leeuwarden) plaatsvinden. 

Aanmelden kan via de knop. Vermeld bij de aanmelding alvast voor welke organisatie je werkzaam bent. Bij opmerkingen graag aangeven naar wie we de factuur kunnen sturen.

We starten bij voldoende deelnemers.  

Vragen? Mail naar j.vliem-aten@terra.nl


MEER UIT HET THEMA DIER

Aanmelden: Cursus Proefdierverzorging

Geslacht

Aanmelden: Cursus Proefdierverzorging

Geslacht