BOOMVEILIGHEIDSCONTROLEUR (BVC)

CURSUS KOSTEN: €1.150 (incl. examen) 7 DAGDELEN (INCL. EXAMEN) MAX 12 DEELNEMERS

Boomveiligheidscontroleurs zijn gespecialiseerd in het beoordelen van de gezondheid, stabiliteit en veiligheid van bomen. Ze doen belangrijk werk, want ze kijken of er geen gevaarlijke situaties zijn waarbij een boom bijvoorbeeld om zou kunnen vallen of takken zouden kunnen vallen. Door hun werk helpen ze ervoor te zorgen dat plekken waar bomen zijn, veilig zijn voor iedereen die er komt. Deze cursus van TerraNext leidt jou op tot boomveiligheidscontroleur en bereid je voor op het examen van stichting Groenkeur.

Voor wie
De cursus is voor wie in het dagelijks werk te maken heeft met het inventariseren van bomen op gebreken, verzwakkingssymptomen, ziektes en aantastingen in verband met de veiligheid.

Programma
Tijdens de cursus leer je de vaardigheden die je nodig hebt om bomen te controleren op veiligheidsaspecten. Je leert werken volgens de VTA-methode (Visual Tree Assessment). Dit is een belangrijke techniek die boomveiligheidscontroleurs gebruiken om bomen te inspecteren op mogelijke risico's, binnen het wettelijke kader van de zorgplicht rondom bomen.

Aan bod komt:

  • Wettelijk kader zorgplicht
  • Beoordelen conditie en vitaliteit
  • Overzicht gebreken en verzwakkingssymptomen
  • Ziektes en aantastingen
  • Wondreacties en houtrot
  • Visuele boomcontrole van conditie, vitaliteit en gebreken
  • Behandeling onderzoeksapparatuur
  • Registratie


Resultaat

Je sluit de cursus af met een examen. Dit examen wordt afgenomen door Examenservices, op de locatie van TerraNext in Eelde. Wanneer je slaagt voor het examen dan ontvang je het certificaat Boomveiligheidscontroleur (BVC), uitgegeven door stichting Groenkeur (SGK).

Kosten
De cursus Boomveiligheidscontroleur duurt 7 dagdelen en kost 1.150 euro (inclusief examen). 

Aanmelden
Klik op de groene knop 'DATA & AANMELDEN' om de eerstvolgende startdatum te zien en je aan te melden.

MEER UIT HET THEMA BOOM

Aanmelden: Boomveiligheidscontroleur (BVC)

Geslacht

Aanmelden: Boomveiligheidscontroleur (BVC)

Geslacht