BOOMKLIMTECHNIEKEN 2

CURSUS KOSTEN: € 795,- BTW VRIJ 6 DAGDELEN (3 DAGEN) MAX 8 DEELNEMERS

Boomverzorgers krijgen in de praktijk steeds meer te maken met veranderende technieken om onderhoud aan bomen verantwoord en veilig te kunnen uitvoeren. Er wordt een steeds meer professionele aanpak vereist. Dit geldt ook voor werken op hoogte. Hiervoor is specifieke training noodzakelijk. Boomklimtechnieken II (voor medewerkers die zich verder willen bekwamen in boomklimtechnieken).

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die zich verder willen bekwamen in boomklimtechnieken. Het werken in bomen met behulp van de motorkettingzaag staat hierbij centraal. Verder wordt er aandacht besteed aan vangtechnieken. Veiligheid bij deze cursus staat voorop. Voorwaarde voor deelname is dat kandidaten in het bezit zijn van het getuigschrift lichte velling (motorzagen) en boomklimtechnieken 1.

Inhoud

In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • werken met motorisch aangedreven handgereedschap;
  • zaag- en snoeitechnieken;
  • taken grondman;
  • knooptechnieken;
  • veiligheid en Arbo-omstandigheden.


Verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM): zaagbroek + zaagschoenen klasse 1 , veiligheidsschoeisel, helm en handschoenen.
Klimmaterialen: 1 klimlijn (+/- 40-45 m.),1 korte klimlijn (+/- 3 m.), 3 karabijnhaken, 2 stroppen, 1 klimgordel, 1 snoeizaagje

Resultaat 

Na afloop ontvangen de deelnemers, als bewijs van deelname,  een certificaat “Boomklimtechnieken 2”.

Datum

De cursus start bij voldoende deelname.

Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen

Voor het volgen van scholing zijn er diverse mogelijkheden voor subsidie en/of belastingaftrek. Bekijk hier de mogelijkheden  

MEER UIT HET THEMA BOOM

Aanmelden: Boomklimtechnieken 2

Geslacht

Aanmelden: Boomklimtechnieken 2

Geslacht