VERLENGING MOLLENLICENTIE (CHEMISCHE - LICENTIE 4)

CURSUS KOSTEN: € 97,50 BTW VRIJ 1 DAGDEEL MAX 12 DEELNEMERS

Deze cursus is bedoeld voor o.a. veehouders, paardenhouders, tuinbezitters en beheerders van parken en sportcomplexen die effectief mollen willen blijven bestrijden met hun lopende certificering.

Met deze verlengingscursus voldoe je aan de verplichting om 1 keer in de 5 jaar het certificaat van de cursus Mollen- en Woelrattenbestrijding (chemisch) te verlengen.

Inhoud

Mollen en woelratten vormen in tuin, park en weiland een terugkerend en lastig probleem. Mollenbestrijding is belangrijk voor behoud van een goed grassenbestand, een goede kwaliteit ruwvoer en natuurlijk ook om blessures uit te sluiten. Bestrijding van woelratten is belangrijk om (fruit-) bomen en sierheesters te beschermen. In deze cursus zal met behulp van niet alledaagse dia’s, filmpjes, modellen en practicum, een beter inzicht gegeven worden over alle feiten en fabels die er bestaan over het vangen van mollen en woelratten.

In deze kennisbijeenkomst wordt geoefend met het toepassen van fosforwaterstoftabletten ter bestrijding van mollen en woelratten. Door het volgen van deze bijeenkomst verkrijgt u een verlenging van het vakbekwaamheidsbewijs Mollen- en Woelrattenbestrijding. Dit bewijs is verplicht om fosforwaterstoftabletten voor mollen- en woelrattenbestrijding te kopen en toe te passen.

Thema’s per cursus:

Cursus mollen vangen

  • het leven van de mol;
  • werken met een vangkooi en verschillende klemmen.

Cursus mollen- en woelrattenbestrijding

  • het leven van de mol;
  • het leven van de woelrat;
  • werken met een vangkooi en verschillende klemmen;
  • toepassing van fosforwaterpellets.


Resultaat

Bij voldoende resultaat ontvang je aan het eind van de geldigheidsperiode van jouw huidig vakbekwaamheidsbewijs een nieuw exemplaar mollen- en woelrattenbestrijding voor vijf jaar.

Datum

Klik op de knop Data en aanmelden om j in te schrijven voor de eerstvolgende bijeenkomst. Is er nog geen datum gepland, schrijf je dan in op de wachtlijst. Je krijgt dan bericht zodra er een bijeenkomst is gepland.

Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen

Voor het volgen van scholing zijn er diverse mogelijkheden voor subsidie en/of belastingaftrek. Bekijk hier de mogelijkheden  

MEER UIT HET THEMA LICENTIES VOOR GROENE EN AGRARISCHE BEROEPEN

Aanmelden: Verlenging mollenlicentie (chemische - licentie 4)

Geslacht

Aanmelden: Verlenging mollenlicentie (chemische - licentie 4)

Geslacht