image description

ACTUEEL Waarom de Vakopleiding Hondentrimmen? Deelnemers aan het woord!

Gepubliceerd op 18 april 2023

De Vakopleiding Hondentrimmen van TerraNext is in volle gang! We vroegen een aantal van de deelnemers: waarom heb je voor deze vakopleiding gekozen en wat wil je er straks mee doen?

Omscholen tot hondentrimmer 

Charlotte IJspeerd werkte eerst in de thuiszorg. Ze wilde altijd al dierverzorging doen, maar koos hier in eerste instantie niet voor. De zorg bood haar meer baangarantie. Toch bleef de dierverzorging haar trekken. Ze besloot het roer om te gooien. 

“Ik ben eerst bij een dierenwinkel gaan werken om te kijken of ik het werken met dieren echt zo leuk vond als ik dacht. Inmiddels loop ik stage bij een hondentrimsalon. Daarnaast volg ik deze vakopleiding bij TerraNext zodat ik later mijn eigen trimsalon kan beginnen. Ik heb net een huis gekocht met een extra grote schuur, die ik wil verbouwen tot trimsalon.” 

Officieel certificaat behalen 

Ook Charlotte van der Boor wil later haar eigen trimsalon beginnen. Ze heeft eerder de opleiding Dierverzorging gevolgd bij Terra MBO en draait al een tijdje mee in een hondentrimsalon. Ze heeft dus al aardig wat ervaring, maar vind het toch belangrijk om haar officiële papiertje te halen. 

“Je moet het plukken en trimmen van honden niet doen zonder dat je ervoor geleerd hebt. Ik vind het daarom belangrijk om een officieel certificaat te behalen, zodat ik dit ook aan mensen kan laten zien. Met deze vakopleiding van TerraNext kan dat.” 

Veel vraag naar hondentrimmers 

De moeder van deelnemer Sandy Koppens heeft een eigen trimsalon, waardoor Sandy weet dat er veel vraag is naar hondentrimmers. “Menig trimsalon heeft een klantenstop omdat de vraag zo groot is. Hier in het Noorden kun je goed een klantenbestand opbouwen. Na corona hebben veel meer mensen een hond.” 

Een beroep doen waar veel vraag naar is én waar je energie van krijgt, dat is voor Sandy de perfecte combinatie. “Ik ben al vroeg begonnen met werken en heb allerlei dingen uitgeprobeerd. Toen ik met een burn out thuis kwam te zitten, wilde ik achterhalen waar ik nou écht energie van krijg. En dat is met honden werken!” 

Meld je aan!

Heb jij ook interessse in de Vakopleiding Hondentrimmen? In oktober 2023 start de eerste module van deze opleiding opnieuw. Klik hier voor meer informatie.