CURSUS GROOMEN IN DE PAARDENSPORT

CURSUS KOSTEN: € 595 DINSDAGMIDDAG 13.00-17.00 MAX 10 DEELNEMERS

Op dinsdag 13 februari 2024 gaat voor onze MBO studenten het Keuzedeel groom van start. Instromen per 25 maart kan ook nog.  

Ben jij geïnteresseerd in de functie van (internationale) groom en wil je hier graag alles over leren? We bieden de unieke kans om als cursist deel te nemen!

Binnen de paardensector is veel vraag naar beroepsbeoefenaars die de functie van groom kunnen invullen. Door het volgen van deze cursus doe je kennis en vaardigheden op die van cruciaal belang zijn voor het correct uitvoeren van de werkzaamheden als groom bij (internationale) ruiters. Hierdoor wordt de kans op betaald werk in de paardensector vergroot! 

De cursus komt exact overeen met het Keuzedeel Groomen in de Paardensport (K1056: https://edu.nl/tqj8a) en leert je (in het kort samengevat) de onderstaande kennis en beroepsvaardigheden: 

  • Je bepaalt de juiste verzorgingsroutine voor de wedstrijd/het concours en stemt deze af op de training en de toegewezen starttijden.
  • Je richt voor de wedstrijd de leefomgeving van het sportpaard in en onderhoud deze op zowel de vaste verblijfplaats, onderweg, als op de wedstrijd/het concours.
  • Je bereidt het (inter)nationaal transport voor. Je bepaalt het benodigde vervoer en stemt de planning af op de starttijden. Je verzamelt de benodigde papieren en bereidt het sportpaard voor op transport. 
  • Je bepaalt de planning voor de wedstrijddag op basis van de toegewezen starttijden.
  • Je maakt het sportpaard klaar voor het losrijden. 
  •  Na afloop van de proef neem je het sportpaard over. Je helpt de ruiter bij het afstappen, het opdoen van dekens en het op adem stappen van het sportpaard.

De cursus bestaat uit 60 uur les (locatie MBO Terra Sunrise Stables Assen), verplichte stage van 160 uur en 20 uren zelfstudie. Het wordt afgerond met een portfolio-examen, inclusief een presentatie van 8-12 minuten. Resultaat: TerraNext Getuigschrift Groomen in de paardensport.

  • Lesmiddagen op de dinsdag: 13-2-24, 25-3-24, 2-4-24, 9-4-24, 16-4-24, 23-4-24, 11-6-24 (afronding en inleveren van opdrachtenbundel), 18-6-24 Examen.   
  • Stage: 160 uren, gemiddeld 1 dag per week bij een erkend (wedstrijdgericht) stagebedrijf waar je de genoemde beroepsvaardigheden/taken kunt uitvoeren.

Na jouw aanmelding nemen we contact met je op over het cursusprogramma en het stagedeel en maken hier afspraken over.

Wil jij deelnemen dan volg je de cursus dus samen met de MBO Studenten die dit Keuzedeel gaan volgen. Meld je aan via de aanmeldknop en we nemen contact met je op!

Voor meer informatie over de inhoud van de lessen, de eisen aan de stage of andere vragen: bel of mail dan met Jennifer Vliem-Aten, j.vliem-aten@terra.nl of 06-55000422.

MEER UIT HET THEMA HIPPISCH

Aanmelden: Cursus groomen in de paardensport

Geslacht

Aanmelden: Cursus groomen in de paardensport

Geslacht