PERSOONLIJK LEIDERSCHAP VOOR AGRARIËRS

CURSUS KOSTEN: € 195,- (BTW vrijgesteld) 3 AVONDEN MAX 20 DEELNEMERS

TerraNext organiseert samen met Agrifirm Exlan de cursus Persoonlijk leiderschap voor Agrariërs. De cursus wordt gegeven door ondernemerscoach Margreet de Boer - v.d. Holt. "Als ondernemerscoach zit ik vaak bij (familie) bedrijven aan tafel. Het gaat dan bijvoorbeeld over de toekomststrategie, een bedrijfsovername, investeringen, maar ook over 'zachte' onderwerpen als persoonlijke doelen en communicatie. De ervaring met het koppelen van de rationele kant aan de zachte kant zie je terug in de cursus."

De cursus is geschikt voor elk opleidingsniveau en vergt geen specifieke voorkennis. Het is een investering in jezelf als ondernemer of werknemer, maar zeker ook een stimulans voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert waar je talenten liggen en hoe je deze beter kunt benutten. Zo weet je beter wat voor soort onderneming bij je past. Bovenal werk je aan je communicatie, iets wat je in de praktijk sterker maakt qua communicatie met collega's, werkgevers of bijvoorbeeld externe adviseurs. 

Bekijk filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=rq8H90UZatk

Voordat de cursus begint doe je individueel een IKTO ondernemerstest. Door de test krijg je, door middel van kleuren, meer zicht op je karakter, kwaliteiten, hoe je naar de wereld kijkt en op welke manier je communiceert. Vervolgens gaan we in drie dagdelen aan de slag!

Dagdeel 1:
We beginnen dit dagdeel met een presentatie: Ondernemen in de woelige wereld. Hierdoor krijgen we inzicht in de uitdagingen waar de ondernemer tegenwoordig mee te maken krijgt. Waar liggen kansen en wat zijn bedreigingen? Iedere cursist krijgt de mogelijkheid persoonlijke input te geven qua leerdoelen en drijfveren. De ondernemerstest wordt verder uitgelegd en we gaan interactief met elkaar aan de slag. De verschillende kleuren spelen hier ook weer een rol. 

Dagdeel 2:
We gaan dieper in op het effect van de kleuren en de manier van communiceren. Op welke manier leert, communiceert, stuurt en werkt een ieder? Wat voor effect kunnen verschillende kleuren op elkaar hebben? Na een theoretisch deel gaan we met casussen aan de gang, onder andere in de vorm van een rollenspel.  Elke kleur heeft kwaliteiten en natuurlijk ook valkuilen. Wanneer een persoon stress ervaart bestaat de mogelijkheid dat ze in de valkuil schieten. Per kleur is de trigger tot stress weer anders. Je krijgt handvatten om moeilijke gesprekken aan te gaan, waardoor het in de toekomst wellicht gemakkelijker wordt om deze gesprekken te voeren. 

Dagdeel 3:
We gaan meer in op het deel ondernemen uit de test. Via een oefening brengen we in beeld welke kwaliteiten de cursisten op het huidige bedrijf in kan zetten. We kijken samen met de cursisten naar de opgedane kennis en koppelen dat aan situaties in het bedrijf waarin ze werken. Misschien kunnen er veranderingen doorgevoerd worden op het bedrijf, op de manier van communiceren of op de manier van uitvoeren van het werk waardoor je nog beter in je kracht gezet wordt! 

RESULTAAT

Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

DATUM

Lestijden zijn op woensdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.

Klik op de groene knop 'AANMELDEN' voor de eerstvolgende startdata. 

SUBSIDIEMOGELIJKHEDEN EN FISCALE REGELINGEN

Voor het volgen van scholing zijn er diverse mogelijkheden voor subsidie en/of belastingaftrek. Bekijk hier de mogelijkheden  

MEER UIT HET THEMA AGRARISCH

Aanmelden: Persoonlijk leiderschap voor Agrariërs

Geslacht

Aanmelden: Persoonlijk leiderschap voor Agrariërs

Geslacht