TERRANEXT INSPIRATIEAVONDEN

VAK-OPLEIDING KOSTEN: € 363,- (ex. materiaal) BTW VRIJ 6 DAGDELEN MAX 12 DEELNEMERS

Niet denkend vanuit de vormgevingsprincipes of kleurenleer, maar brainstormend en werkend vanuit een thema. We stellen een thema centraal, waarbij u zelf naar eigen wens/leervraag mee gaat werken. Dit kan zijn op het gebied van bloem, groen en styling. Hierbij kunt u thuis al voorbereidingen doen. 

Onder begeleiding van een deskundige, enthousiaste docent gestimuleerd worden om creatief te zijn, ‘out of the box’ denken, geïnspireerd worden door de thema’s én de inbreng van medecursisten en docent. Tijdens de lessen is er volop gelegenheid tot ideeën uitwisseling en het opzetten van een kennisnetwerk.

Doelgroep
De cursussen zijn geschikt voor deelnemers die zichzelf graag uitdagen in het creatieve proces. Voorkennis op gebied van bloemsierkunst is niet noodzakelijk.

Inhoud
Voorbeelden van eerdere inspiratieavonden:

“Help ik word handig”
Gereedschap is onmisbaar in het creatieve vak. Maar hoe kunt u het gereedschap creatief inzetten? Een les vol technische, maar vooral, creatieve tips! Deze les vormt een goede (onmisbare) basis voor de vervolglessen.

“Zo groen als gras”
Deze uitdrukking kennen we allemaal wel. Tijdens deze les leert u op welke wijze grassen en bladmaterialen arrangementen versterken of zelfs het uitgangspunt kunnen zijn.

“Gestaltwetten”
Een manier van ordenen van materialen tot een aantrekkelijk geheel.

“Plantaardig lichtobject”
Tegenwoordig zien we fantastische creatief vormgegeven lampen. Veel materialen worden gebruikt om een lamp te ontwikkelen. U leert in deze les om een lichtobject te maken van plantaardig materiaal.

"Ikebana"
Is de Japanse kunst van bloemstukken maken, gericht op het scheppen van een fraaie compositie. Men geeft aandacht aan het lijnenspel, ritme en kleur. Met ikebana brengt men de omgeving binnen, in relatie met buiten, de natuur. De school biedt ter gebruik voor de les aan: hulpmiddelen (oasis steekschuim, bloemendraad, krammen etc.)

We streven naar kleine groepen om zoveel mogelijk persoonlijke begeleiding te bieden.

Om ideeën te delen en met ons te sparren kunt u contact opnemen met TerraNext via info@terranext.nl of 050 368 23 90. Het is ook mogelijk om een keer de sfeer te komen proeven.

Resultaat
Bij het volgen van alle 6 dagdelen, met voldoende resultaat, ontvangt u een bewijs van deelname.

Locatie

De module wordt gegeven bij Terra MBO Groningen.
Lestijden: woensdagavond van 18.15 uur tot 21.30 uur.

Datum

De cursus start bij voldoende groepsgrootte. De lessen zijn onderdeel van de Vakopleiding Bloemsierkunst voor gevorderden, maar kunnen ook los gevolgd worden. Als u zich aanmeldt, wordt u op de wachtlijst geplaatst. LET OP: de startdatum van de wachtlijst is fictief. De cursus kan eerder of later worden gepland, afhankelijk van de aanmeldingen.  

Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen

Voor het volgen van scholing zijn er diverse mogelijkheden voor subsidie en/of belastingaftrek. Bekijk hier de mogelijkheden  

MEER UIT HET THEMA BLOEM-GROEN & STYLING

Aanmelden: TerraNext Inspiratieavonden

Geslacht

Aanmelden: TerraNext Inspiratieavonden

Geslacht