image description

ACTUEEL STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

Gepubliceerd op 28 oktober 2022

Je kunt gebruikmaken van het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling. Jaarlijks kun je tot €1000,- subsidie aanvragen voor je opleiding. Zo wordt het volgen van een opleiding stukken goedkoper!

STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. 

STAP-budget aanvragen
Gebruikmaken van het STAP-budget is heel gemakkelijk. Via deze website meld je je aan voor de opleiding van jouw keuze. Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee vraag je het STAP-budget online aan via stapuwv.nl. Na goedkeuring betaalt UWV je opleiding. Kost je opleiding meer dan € 1.000,-? Dan betaal je de rest zelf (of bijvoorbeeld je werkgever). Houd er rekening mee dat UWV verwacht dat je de opleiding ook echt volgt. Is dit niet (of niet in voldoende mate) het geval, dan kan UWV besluiten de STAP-subsidie bij je terug te vorderen.

Inschrijven zonder risico
Jouw STAP-inschrijving bij Terra wordt pas definitief zodra het STAP-budget door UWV is toegekend. Word je subsidieaanvraag niet goedgekeurd? Dan vervalt je inschrijving automatisch. Je loopt dus geen enkel risico.

Opleidingen van Terra
In het Scholingsregister van het UWV kun je zoeken op Terra MBO. Hier vind je al het aanbod van Terra wat in aanmerking komt voor STAP-budget.

Wacht niet te lang
In 2022 is er €160 miljoen beschikbaar. Dit budget is verdeeld over vijf aanvraagperiodes. Hiermee kunnen ruim 160.000 personen scholing volgen. Vraag je STAP Subsidie daarom op tijd aan. Het eerstvolgende tijdvak loopt van 1 september t/m 31 oktober. Een voorwaarde is dat de scholing minimaal vier weken na je aanvraag start en uiterlijk binnen drie maanden na sluiting van het tijdvak waarvoor je de aanvraag hebt ingediend.

Inschrijven voor je opleiding kan nu al! Je kunt dan vanaf 1 september om 10:00 uur je STAP-aanvraag indienen bij UWV. Wees er snel bij, want op = op!

Meer informatie over het beschikbare budget en de aanvraagperiodes is te vinden op het STAP-portaal. Hier kun je ook een filmpje bekijken met alle uitleg over het STAP-budget.