MODULE SPECIALISATIE ROUWARRANGEMENTEN

VAK-OPLEIDING KOSTEN: € 365,00 (ex. materiaal en examen) BTW VRIJ 6 DAGDELEN + OPTIONEEL EXAMEN

Je bent professioneel werkzaam in het bloemenvak, maar wil graag een verdiepingsslag maken? Of je merkt dat het moeilijk is om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de branche? Dan biedt TerraNext je de oplossing, door het organiseren van branchespecifieke cursussen. Bovendien krijg je volop de gelegenheid tot ideeënuitwisseling en het opzetten van een kennisnetwerk. Het programma sluit aan op het gebruik van nieuwe materialen, vormen, technieken en trends. Om bij de tijd te blijven is een specialisatie ook goed om klanten te kunnen blijven verrassen.

Doelgroep

Iedereen die op dit moment professioneel in het bloemenvak werkzaam is of daarvoor de benodigde cursussen heeft behaald. Je mag ook deelnemen aan de specialisatiecursus als je in het bezit bent van een getuigschrift vakopleiding of bewijs van deelname module basis rouwarrangementen.  Minimaal DFA, MBO diploma niveau 2/3 of aantoonbare ervaring in het vak. 

Inhoud

De inhoud van deze cursus staat niet vast. Aan het begin van de cursus wordt geïnventariseerd welke vragen er liggen bij de deelnemers. Hierdoor ontstaat een maatwerkprogramma. Elke cursus is anders!

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen: 

  • Rouwbloemwerk maken op zelfgemaakte ondergrond
  • Rouwbloemwerk maken op zelfgemaakte vorm van steekschuim
  • Kistbedekking
  • Grafdecoratie
  • Rouwkrans
  • Urnversiering
  • Personaliseren van bloemwerk
  • Het gebruik van nieuwe materialen, vormen, technieken en trends.  

De school biedt ter gebruik voor de les hulpmiddelen aan: oasis steekschuim, bloemendraad, krammen etc.
Bloemwerk en ondergronden dien je zelf mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat je zelf creatief zult nadenken aan de hand van een opdracht. Je kunt de boeken gebruiken ter inspiratie voor het thema.

Resultaat

Bij het volgen van alle 6 lessen ontvang je een bewijs van deelname. Indien je meedoet met het examen, ontvang je bij voldoende resultaat een getuigschrift. Dit getuigschrift is 1 van de in totaal 5 getuigschriften die nodig zijn om in aanmerking te komen voor het doen van eindexamenonderdelen voor de Vakopleiding Bloemschikken voor gevorderden

Locatie

De module wordt gegeven bij Terra MBO Groningen.
Lestijden: woensdagavond van 18.15 uur tot 21.30 uur.

Datum

De cursus start bij voldoende groepsgrootte. De lessen zijn onderdeel van de Vakopleiding Bloemsierkunst voor gevorderden, maar kunnen ook als losse module worden gevolgd.  Als je je aanmeldt, word je op de wachtlijst geplaatst. LET OP: de startdatum van de wachtlijst is fictief. De cursus kan eerder of later worden gepland, afhankelijk van de aanmeldingen.      

Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen

Voor het volgen van scholing zijn er diverse mogelijkheden voor subsidie en/of belastingaftrek. Hoofdstuk 7 in de CAO Bloemendetailhandel geeft informatie over het recht op betaald scholingsverlof. Kijk voor eventueel andere mogelijkheden op Rijksoverheid.nl.

MEER UIT HET THEMA VAKOPLEIDING BLOEMSIERKUNST VOOR GEVORDERDEN

Aanmelden: Module Specialisatie Rouwarrangementen

Geslacht

Aanmelden: Module Specialisatie Rouwarrangementen

Geslacht