image description

ACTUEEL Opleiding Medewerker Begraafplaatsonderhoud succesvol in Eemsdelta

Gepubliceerd op 18 juli 2023

In november 2022 ging de opleiding Medewerker Begraafplaatsonderhoud van start. Vandaag ronden de deelnemers de opleiding af en ontvangen zij hun getuigschriften en behaalde certificaten.

Opleiding op maat
Terra ontwikkelde de opleiding Medewerker Begraafplaatsonderhoud in samenwerking met het Werkbedrijf Eemsdelta. Het werd een op maat gemaakte opleiding voor de medewerkers uit de groenploeg van Gemeente Eemsdelta. Dankzij deze opleiding kunnen zij zich verder ontwikkelen.   

De 24 deelnemers hebben vanaf november groen onderhoud uitgevoerd op de begraafplaatsen in Gemeente Eemsdelta. Elke drie weken kwam de groep hiervoor bijeen, in totaal 12 dagen. Daardoor zijn ze in alle seizoenen aan de slag geweest en kunnen ze in verschillende weersomstandigheden hun werk doen.      

Een vak apart
Begraafplaatsonderhoud is geen ‘gewoon’ groen onderhoud, het is écht een vak apart! Met de bosmaaier tussen de graven werken vraagt om nauwkeurigheid. En het contact met de bezoekers is heel anders dan in een park of andere buitenlocatie.   

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de verschillende achtergronden van begraafplaatsen, plantenkennis, machinegebruik en natuurbescherming. Ook zijn veiligheid, eerste hulp verlenen op afgelegen locaties en het omgaan met bezoekers onderdeel van deze vakopleiding.    

Ook samenwerken met Terra?
Benieuwd naar de mogelijkheden rondom de opleiding Medewerker Begraafplaatsonderhoud? Terra kan een aanbod op maat maken voor iedere gemeente of regio. Neem voor meer informatie contact op met Nadia Dekker via n.dekker@terra.nl of 06-23 96 50 20.