image description

ACTUEEL Gestart! De opleiding Medewerker Begraafplaatsonderhoud in Eemsdelta

Gepubliceerd op 23 december 2022

Het Werkbedrijf Eemsdelta en Terra hebben samen een op maat gemaakte opleiding ontwikkeld.

De opleiding Medewerker Begraafplaatsonderhoud is in november van start gegaan voor 24 medewerkers. Samen verzorgen ze het groen op maar liefst 17 begraafplaatsen in Eemsdelta.

Een vak apart
Begraafplaatsonderhoud is geen ‘gewoon’ groen onderhoud, het is écht een vak apart! Met de bosmaaier tussen de graven werken komt erg nauwkeurig. En het contact met de bezoekers is heel anders dan in een park of andere buitenlocatie. De medewerkers krijgen tijdens de opleiding de kans om zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied. Ze kunnen hierbij de nodige certificaten halen.

Inhoud van de opleiding
Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de verschillende achtergronden van begraafplaatsen, plantenkennis, machinegebruik en natuurbescherming. Ook zijn veiligheid, eerste hulp verlenen op afgelegen locaties en het omgaan met bezoekers onderdeel van deze 12 dagen durende vakopleiding. In juli 2023 ronden we de opleiding af.

Een samenwerking van Eemsdelta en Terra
Deze praktische opleiding wordt door Terra aangeboden op de diverse eigen begraafplaatsen van Eemsdelta. Meer weten over deze opleiding Medewerker Begraafplaatsonderhoud of andere vragen over mogelijkheden in het groene onderwijs? Neem dan contact op met Nadia Dekker via info@terranext.nl of 06-239 650 20