MODULE ORIËNTATIE BLOEMSIERKUNST

VAK-OPLEIDING KOSTEN: € 363,- (excl. materiaal) BTW VRIJ 6 LESSEN

Vraag je jezelf af of deze richting iets voor jou is? Dan is deze cursus wat voor jou. Het doel van de cursus is om kennis te maken met het bloemenvak.

Doelgroep

Deze module is geschikt voor particulieren die zich willen oriënteren in het bloemwerk, beginnelingen, mensen die hobbymatig met bloemsierkunst te maken hebben of herintreders in het vak. Ook is deze cursus geschikt indien je eerst wil nagaan of je voldoende competenties hebt ontwikkeld voor de Vakopleiding Bloemsierkunst (klik hier voor meer informatie).

Inhoud

In de module Oriëntatie Bloemsierkunst worden de thema's in vogelvlucht behandeld die in de vakopleiding terugkomen. Deze module bestaat uitsluitend uit praktijklessen, aangevuld met theoretische kennis. Voor potentiële belangstellende voor de Vakopleiding kan de oriëntatie een noodzakelijke opstap zijn om succesvol aan deze opleiding te kunnen deelnemen. Onderwerpen die o.a. worden behandeld, zijn:

  • Handgebonden boeketten
  • Steektechnieken
  • Eenvoudig rouw- en bruidsbloemwerk
  • Seizoens- en gelegenheidsbloemwerk.

We streven naar kleine groepen om zoveel mogelijk persoonlijke begeleiding te bieden.

Materiaalkosten

Dit is afhankelijk van jouw keuzes. Er kan gewerkt worden met natuurlijk materiaal uit (eigen) tuin en/of gekocht materiaal bij bloemisten/groothandels. Het is mogelijk om voor +/-  € 30 per les uit te komen met de materialen, als je hierbij materialen hergebruikt. Tijdens de cursus is het gebruik van hulpmiddelen en materialen uit onze kast gratis. Dit kunnen bijvoorbeeld bloemistendraden, steekschuim, lint, touw e.d. zijn. Bij aanvang van de module ontvang je materialen die je kunt gebruiken tijdens de lessen. 

Locatie

De lessen worden gegeven bij Terra MBO Groningen.
Lestijden: woensdagavond van 18.15 uur tot 21.30 uur.

Resultaat

Het volgen van alle lessen en het uitwerken van de opdrachten wordt afgesloten met een bewijs van deelname. Als je meedoet aan de toets, ontvang je bij voldoende resultaat het getuigschrift Oriëntatie Bloemsierkunst. Dit getuigschrift is 1 van de in totaal 5 getuigschriften die nodig zijn om in aanmerking te komen voor het doen van de eindexamenonderdelen voor de Vakopleiding Bloemsierkunst.

Tijdens of na deze module kun je je alvast aanmelden voor de volgende module: Basis Boeketten en Arrangementen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de knop Data en aanmelden bovenaan deze pagina. Zolang er nog geen startdatum bekend is, schrijft u zich in op de wachtlijst, u ontvangt dan bericht zodra de data bekend zijn.
Is er wel een startdatum bekend, dan schrijft u zich in op deze datum. U ontvangt dan een overzicht van de overige data per mail (let op, deze staan niet in de automatische bevestiging).

Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen

Voor het volgen van scholing zijn er diverse mogelijkheden voor subsidie en/of belastingaftrek. Hoofdstuk 7 in de CAO Bloemendetailhandel geeft informatie over het recht op betaald scholingsverlof. Kijk voor eventueel andere mogelijkheden op Rijksoverheid.nl.


MEER UIT HET THEMA VAKOPLEIDING BLOEMSIERKUNST

Aanmelden: Module Oriëntatie Bloemsierkunst

Geslacht

Aanmelden: Module Oriëntatie Bloemsierkunst

Geslacht