KNAAGDIERBEHEERSING AGRARISCHE BEDRIJVEN (IPM-KBA)

CURSUS KOSTEN: € 199,50 p.p. MAX 15 DEELNEMERS

Vanaf 2023 zullen er nieuwe eisen gaan gelden voor het bestrijden van knaagdieren op het eigen agrarisch terrein. IPM-KBA gaat dan de huidige KBA(-GB) licentie vervangen die dan vanaf dat moment komt te vervallen.

IPM-KBA

Voor de bestrijding van knaagdieren (o.a. ratten en muizen) is het voor eigenaren/medewerkers van agrarische bedrijven mogelijk om zelf bestrijdingen uit te voeren op het eigen agrarische terrein en in de agrarische gebouwen. Vanaf 2023 is hiervoor de persoonslicentie IPM-KBA noodzakelijk en dient er een bedrijfscertificering te worden aangevraagd. Centraal In IPM-KBA is het aantoonbaar werken volgens de beginselen van integrated pest management (IPM), zoals het uitvoeren van een risico inventarisatie, plan van aanpak, monitoring, preventieve- en werende maatregelen, niet-chemische en pas in laatste instantie, indien nodig, chemische middelen.

Persoonslicentie – Te verkrijgen door een voldoende te behalen op een digitaal landelijk examen. Het vakbekwaamheidsbewijs wordt daarna afgegeven door Bureau Erkenningen. Dit bewijs is vijf jaar geldig.

Bedrijfscertificering – Aanvragen via Keurmerk Plaagdier Management Bedrijven (www.kpmb.nl). Op het tabblad Stichting KPMB en dan IPM knaagdierbestrijding wordt een en ander verder uitgelegd. Op www.ipm2023.nl staat ook extra uitleg en antwoorden op veel gestelde vragen

Het is nu al mogelijk om bij TerraNext de persoonslicentie  IPM KBA te behalen.

Inhoud

Een training voorafgaand aan het examen is niet verplicht, maar wel aan te raden.

De training zal bestaan uit één dagdeel les met aansluitend het examen. Na betaling ontvang je een activatiecode voor de digitale lesstof zodat je je thuis kunt voorbereiden.

Resultaat

Bij voldoende resultaat meldt TerraNext je aan bij Bureau Erkenningen en ontvang je een vakbekwaamheidsbewijs.

Aanmelden

Aanmelding voor de training inclusief het examen kan op www.terrawinkel.nl/ipm-kba. Uw inschrijving is pas definitief nadat wij de betaling hebben ontvangen.
Het aantal cursusplaatsen is beperkt. Mocht u niet aan het examen kunnen deelnemen, geeft u dit dan tijdig door. Er kan dan iemand anders deelnemen.
Bij definitieve afmelding wordt het betaalde bedrag teruggeboekt, minus de kosten voor de activatiecode en administratie à 60 euro. Zonder tijdige afmelding boeken wij geen geld terug.

KBA-bijeenkomst oude stijl

Het is voor huidige KBA-licentiehouders nog steeds mogelijk om de licentie KBA te verlengen. TerraNext zal in 2022 verlengingsbijeenkomsten blijven aanbieden. Pas wanneer de licentie IPM-KBA volledig is geïntroduceerd zal deze worden uit gefaseerd. Dit geeft u gedurende dit jaar de mogelijkheid om rodenticiden te bestellen, in voorraad te hebben en toe te passen.

Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen

Voor het volgen van scholing zijn er diverse mogelijkheden voor subsidie en/of belastingaftrek. Bekijk hier de mogelijkheden

MEER UIT HET THEMA GEWASBESCHERMING

Aanmelden: Knaagdierbeheersing agrarische bedrijven (IPM-KBA)

Geslacht

Aanmelden: Knaagdierbeheersing agrarische bedrijven (IPM-KBA)

Geslacht