VAKOPLEIDING (NIVEAU 3) VAKBEKWAAM MEDEWERKER BLOEM, GROEN & STYLING - BBL

MBO-OPLEIDING KOSTEN: € 612,- (2021-2022) 3 JAAR

In dit vak kun je aan het werk als bloemist, medewerker tuincentrum of zelfstandig ondernemer van je eigen bloemenzaak.

Tijdens de opleiding wordt je creativiteit weer geprikkeld. Je leert werken met kleur, vorm en materiaal. Je leert alles over planten en bloemen, etaleren, presenteren en een eigen creativiteit ontwikkelen. Daarnaast word je op de hoogte gesteld van de nieuwste stijlen en trends.

Met deze MBO Bloem & Design Vakopleiding op niveau 3, leer je zelfstandig praktische werkzaamheden uitvoeren. Tevens verzorg je de werkverdeling, de werkvoorbereiding en het werkbeheer.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor mannen en vrouwen, vanaf 18 jaar die al werkzaam zijn of gaan werken binnen de bloemenbranche. Deze opleiding wordt aangeboden volgens de Beroepsbegeleidende Leerweg oftewel een BBL genoemd. Dit is een combinatie van werken en leren.

De opleiding

In deze opleiding wordt je creativiteit steeds weer uitgedaagd. Je leert van alles over bloemen en planten en maakt veel praktische werkstukken. Etaleren, presenteren, klantgericht denken en werken spelen hierbij een belangrijke rol. Het werken met kleur, vorm en materiaal vormt de basis van de opleiding. Natuurlijk brengen we je ook op de hoogte van de nieuwste stijlen en trends.

Na deze vakopleiding kun je zelfstandig praktische werkzaamheden uitvoeren. Tevens verzorg je de werkverdeling, de werkvoorbereiding en het werkbeheer.

In de opleidingen krijg je, afgestemd op het niveau van de opleiding, te maken met veel voorkomende werkzaamheden binnen de groene sector, zoals:

  • Aankleding en inrichting van een winkel
  • Productverzorging
  • Verkoopvaardigheden
  • Presenteren en etaleren
  • Samenwerken in teamverband
  • Beroeps Praktijk Vorming (BPV):

Algemeen vormende vakken
Tijdens je opleiding wordt veel aandacht besteed aan de vaktechnische onderwerpen. Daarnaast besteden we aandacht aan algemeen vormende vakken, waaronder Nederlands, rekenen, leren, loopbaan en burgerschap. Deze vakken kunnen van invloed zijn op het beroep. Eveneens wordt afhankelijk van het niveau en/of opleiding moderne vreemde talen (Engels of Duits) aangeboden.

Toelatingseisen
Om de opleiding te kunnen volgen heb je een vooropleiding nodig. Voor niveau 3 is dit een diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg of een mbo-diploma niveau 2.  
Als jij je aanmeldt voor de opleiding, nodigen we je uit voor een intakegesprek. In dat gesprek kijken we samen of jij de juiste verwachtingen hebt van de opleiding en een duidelijk beeld van de mogelijke beroepen. Pas daarna word je definitief geplaatst.

Begeleiding
Gedurende de opleiding wordt je begeleid door een studieloopbaanbegeleider, ook wel SLB’er genoemd. De SLB’er onderhoudt het contact tussen de opleiding, jou en het bedrijf.

Proeve van Bekwaamheid
De Proeve van Bekwaamheid (PvB) is een examen waarmee je laat zien hoe je in je beroep functioneert. Je krijgt een opdracht, die je ook in je (toekomstige) beroepspraktijk kunt tegenkomen. Door deze opdracht geheel zelfstandig en tot tevredenheid uit te voeren, laat je zien dat je het vak beheerst.

Portfolio

Alle beoordelingen en vorderingen bewaar je in een portfolio. In dit persoonlijk portfolio, dat door de opleiding wordt geleverd en (gedeeltelijk) beheerd, heb je ruimte voor officiële stukken, presentaties, fotoreportages, opdrachten, werkstukken en ander belangrijk materiaal. Je kunt zo aan iedereen en op elk moment laten zien hoe het met je studie gaat en aan welke onderwerpen je al hebt gewerkt.

Resultaat

Wanneer je alle onderdelen hebt gehaald ontvang je het mbo diploma niveau 3 "Vakbekwaam medewerker bloem, groen & styling" 

Kosten 

Wettelijk lesgeld voor cursusjaar 2021-2022: € 612,-.
Naast het lesgeld betaalt elke student schoolkosten. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor boeken, materialen, gereedschappen en excursies, hiervoor is TerraNext BTW Vrij gesteld. 

Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen

Voor het volgen van scholing zijn er diverse mogelijkheden voor subsidie en/of belastingaftrek. Bekijk hier de mogelijkheden  

Locatie

De lessen worden gegeven bij Terra in Groningen Eelde. Voor groepen biedt TerraNext de mogelijkheid om deze opleiding zowel incompany als op een alternatieve leslocatie uit te voeren. 

MEER UIT HET THEMA BLOEM-GROEN & STYLING

Aanmelden: Vakopleiding (niveau 3) Vakbekwaam medewerker bloem, groen & styling - BBL

Geslacht

Aanmelden: Vakopleiding (niveau 3) Vakbekwaam medewerker bloem, groen & styling - BBL

Geslacht