MODULE ORIËNTATIE BLOEMSIERKUNST

VAK-OPLEIDING KOSTEN: € 363,- (excl. materiaal) BTW VRIJ 6 LESSEN MAX 12 DEELNEMERS

Vraag je jezelf af of deze richting iets voor jou is? Dan is deze cursus wat voor jou. Het doel van de cursus is om kennis te maken met het bloemenvak.

Doelgroep

Deze module is geschikt voor particulieren die zich willen oriënteren in het bloemwerk, beginnelingen, mensen die hobbymatig met bloemsierkunst te maken hebben of herintreders in het vak. Ook is deze cursus geschikt indien je eerst wil nagaan of je voldoende competenties hebt ontwikkeld voor de Vakopleiding Bloemsierkunst (klik hier voor meer informatie).

Inhoud

In de module Oriëntatie Bloemsierkunst worden de thema's in vogelvlucht behandeld die in de vakopleiding terugkomen. Deze module bestaat uitsluitend uit praktijklessen, aangevuld met theoretische kennis. Voor potentiële belangstellende voor de Vakopleiding kan de oriëntatie een noodzakelijke opstap zijn om succesvol aan deze opleiding te kunnen deelnemen. Onderwerpen die o.a. worden behandeld, zijn:

  • Handgebonden boeketten
  • Steektechnieken
  • Eenvoudig rouw- en bruidsbloemwerk
  • Seizoens- en gelegenheidsbloemwerk.

We streven naar kleine groepen om zoveel mogelijk persoonlijke begeleiding te bieden.

Materiaalkosten

Dit is afhankelijk van jouw keuzes. Er kan gewerkt worden met natuurlijk materiaal uit (eigen) tuin en/of gekocht materiaal bij bloemisten/groothandels. Tijdens de module ontvang je een pasje met de mogelijkheid om bij de groothandels in Eelde te winkelen (daarom een pasfoto bij inschrijving). Het is mogelijk om voor +/-  € 30 per les uit te komen met de materialen, als je hierbij materialen hergebruikt. Tijdens de cursus is het gebruik van hulpmiddelen en materialen uit onze kast gratis. Dit kunnen bijvoorbeeld bloemistendraden, steekschuim, lint, touw e.d. zijn. Bij aanvang van de module ontvang je materialen die je kunt gebruiken tijdens de lessen. 

Locatie

De lessen worden gegeven bij Terra MBO Groningen.
Lestijden: woensdagavond van 18.15 uur tot 21.30 uur.

Resultaat

Indien u alle lessen heeft gevolgd, ontvangt u een Getuigschrift Oriëntatie Bloemsierkunst.

Datum

Instroom voor deze module is op dit moment niet mogelijk. U kunt zich aanmelden op de wachtlijst voor de volgende groep. LET OP: de startdatum van de wachtlijst is fictief. De cursus kan eerder of later starten, afhankelijk van de aanmeldingen.
Wilt u de volledige Vakopleiding Bloemsierkunst volgen, dan is instroom eventueel mogelijk na een intakegesprek met een van onze docenten. Neemt u hiervoor contact op via het contactformulier.

Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen

Voor het volgen van scholing zijn er diverse mogelijkheden voor subsidie en/of belastingaftrek. Bekijk hier de mogelijkheden  

MEER UIT HET THEMA BLOEM

Aanmelden: Module Oriëntatie Bloemsierkunst

Geslacht

Aanmelden: Module Oriëntatie Bloemsierkunst

Geslacht