MODULE ORIËNTATIE BLOEMSIERKUNST

VAK-OPLEIDING KOSTEN: € 363,- (exclusief materiaal) BTW VRIJ 6 LESSEN MAX 12 DEELNEMERS

Vraag je jezelf af of deze richting iets voor jou is? Dan is deze cursus wat voor jou. Het doel van de cursus is om kennis te maken met het bloemenvak.

Doelgroep

Deze module is geschikt voor particulieren die zich willen oriënteren in het bloemwerk, beginnelingen, mensen die hobbymatig met bloemsierkunst te maken hebben of herintreders in het vak. Ook in deze cursus geschikt indien je eerst wil nagaan of je voldoende competenties hebt ontwikkeld voor de vakopleiding bloemsierkunst.

Inhoud

In de oriëntatie bloemsierkunst worden de thema's in vogelvlucht behandeld die in de vakopleidingen terugkomen. Deze module bestaat uitsluitend uit praktijklessen, aangevuld met theoretische kennis. Voor potentiële belangstellende voor de Vakopleiding kan de oriëntatie een noodzakelijke opstap zijn om succesvol aan deze opleiding te kunnen deelnemen. Onderwerpen die o.a. worden behandeld, zijn:

  • Handgebonden boeketten
  • Steektechnieken
  • Eenvoudig rouw- en bruidsbloemwerk
  • Seizoens- en gelegenheidsbloemwerk.

We streven naar kleine groepen om zoveel mogelijk persoonlijke begeleiding te bieden.

Toelichting kosten
Materiaal: (bloemen, gereedschappen en ondergronden) gemiddeld €25,- per les. 
Een cursist dient zelf de materialen mee te nemen. De school biedt ter gebruik voor de les hulpmiddelen aan: oasis steekschuim, bloemendraad, krammen etc

Locatie

De lessen worden gegeven bij Terra MBO Groningen.
Lestijden: 18.15 uur tot 21.30 uur

Resultaat

Indien u alle lessen heeft gevolgd, ontvangt u een Getuigschrift Oriëntatie Bloemsierkunst.  Vooropleiding Bloemschikken.

Datum

Op dit moment zijn er nog geen data bekend. Wij hopen in mei met deze module te kunnen starten, maar dit is afhankelijk van de maatregelen rondom Covid-19.

Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen

Voor het volgen van scholing zijn er diverse mogelijkheden voor subsidie en/of belastingaftrek. Bekijk hier de mogelijkheden  

MEER UIT HET THEMA BLOEM

Aanmelden: Module Oriëntatie Bloemsierkunst

Geslacht

Aanmelden: Module Oriëntatie Bloemsierkunst

Geslacht