MODULE BASIS BOEKETTEN EN ARRANGEMENTEN

VAK-OPLEIDING KOSTEN: € 425,- excl. toets (BTW vrijgesteld) 7 LESSEN + OPTIONEEL TOETSMOMENT

Het maken van boeketten en bloemstukken is een basisonderdeel van het bloemistenvak. Door een goede techniek en inzicht in de (on)mogelijkheden kun je deze vaardigheden naar een professioneler niveau brengen. In deze cursus besteden we aandacht aan het maken van de basisvormen binnen boeketten en arrangementen (bloemstukken). Hierbij wordt aandacht besteed aan o.a. compositie, kleurgebruik, techniek en persoonlijke inbreng. Tijdens de cursus wordt ook aandacht besteed aan de commerciële kant van boeketten en arrangementen m.b.t. workshops en/of retail.

Wanneer je op een professionelere manier wilt omgaan met boeketten en arrangementen is deze cursus wat voor jou!

Algemeen

De module Basis Boeketten en Arrangementen is onderdeel van het opleidingstraject Vakopleiding Bloemsierkunst, maar is ook als zelfstandige module te volgen. Wij verwachten wel dat je voldoende basiskennis hebt. Heb je dit niet, dan adviseren we je eerst de module Oriëntatie Bloemsierkunst te volgen.
Deze module bestaat uit 7 basislessen (3 uur per les) en optioneel een afsluitend toetsmoment.  

Doelgroep

Deze module is geschikt voor: 

  • Deelnemers die geen vakdiploma’s/branchediploma’s hebben.
  • Deelnemers die weinig ervaring hebben met het maken van boeketten en arrangementen op een professioneel niveau.
  • Startende hobbyisten/amateurs die professioneler om willen gaan met boeketten en arrangementen.

Inhoud

Tijdens de lessen wordt theorie omgezet in praktijkhandelingen. Cursisten krijgen bij aanvang van de opleiding het lessenplan met de opdrachten. Per les worden er twee kleinere of een grotere opdracht gemaakt. Van de deelnemer wordt een pro-actieve houding gevraagd, zowel in de lessen als tijdens de voorbereiding. Inzet wordt gevraagd bij het inlezen van de opdrachten en de bijbehorende theorie, het uitzoeken van materialen en het voorbereiden van werkstukken.  Onderwerpen zijn boeketten, vaasschikkingen en schaalschikkingen in diverse variaties/stijlen.
Optioneel is een 8ste moment waarbij het geleerde wordt omgezet in een praktijktoets en beoordeling.

Toelichting kosten  

De prijs voor de cursus bestaande uit 7 lessen is € 425,- exclusief materiaal. De kosten voor de optionele toets bedragen € 100,- inclusief materiaal. 

Materiaalkosten

Dit is afhankelijk van jouw keuzes. Er kan gewerkt worden met natuurlijk materiaal uit (eigen) tuin en/of gekocht materiaal bij bloemisten/groothandels. Het is mogelijk om voor +/-  € 30 per les uit te komen met de materialen, als je hierbij materialen hergebruikt. Tijdens de cursus is het gebruik van hulpmiddelen en materialen uit onze kast gratis. Dit kunnen bijvoorbeeld bloemistendraden, steekschuim, lint, touw e.d. zijn. Bij aanvang van de module ontvang je materialen die je kunt gebruiken tijdens de lessen. 

Resultaat

Het volgen van alle lessen en het uitwerken van de opdrachten wordt afgesloten met een bewijs van deelname. Als je meedoet aan de toets, ontvang je bij voldoende resultaat het getuigschrift Basis Boeketten en Arrangementen.
Dit getuigschrift is 1 van de in totaal 5 getuigschriften die nodig zijn om in aanmerking te komen voor het doen van de eindexamenonderdelen voor de Vakopleiding Bloemsierkunst.

Locatie

De module wordt gegeven bij Terra MBO Groningen.
Lestijden: woensdagavond van 18.15 uur tot 21.30 uur.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de knop Data en aanmelden bovenaan deze pagina. Zolang er nog geen startdatum bekend is, schrijft u zich in op de wachtlijst, u ontvangt dan bericht zodra de data bekend zijn.
Is er wel een startdatum bekend, dan schrijft u zich in op deze datum. U ontvangt dan een overzicht van de overige data per mail (let op, deze staan niet in de automatische bevestiging).

Subsidiemogelijkheden en fiscale regelingen 

Voor het volgen van scholing zijn er diverse mogelijkheden voor subsidie en/of belastingaftrek. Hoofdstuk 7 in de CAO Bloemendetailhandel geeft informatie over het recht op betaald scholingsverlof. Kijk voor eventueel andere mogelijkheden op Rijksoverheid.nl.


MEER UIT HET THEMA VAKOPLEIDING BLOEMSIERKUNST

Aanmelden: Module Basis Boeketten en Arrangementen

Geslacht

Aanmelden: Module Basis Boeketten en Arrangementen

Geslacht