Terug naar het nieuwsoverzicht

VHG Brancheopleiding Tuintekenen & Tuinontwerpen

16 februari 2016 | 10:29

In oktober 2016 wil TerraNext starten met de cursus Tuintekenen & Tuinontwerpen. Wilt u inzicht verkrijgen in het totale ontwerpproces van een tuin? Dan is deze cursus wat voor u!

Wat biedt de VHG Brancheopleiding Tuintekenen & Ontwerpen?
Ontwerpen is een ingewikkeld proces omdat er hoge eisen worden gesteld aan vormgeving, functionaliteit, harmonie en allerlei voorzieningen zoals vijvers e.d. De ontwerper moet samen met de klant een programma van wensen en eisen kunnen opstellen, dit vertalen in een schets en in een later stadium om kunnen zetten in een ontwerp- en beplantingsplan. Hierbij rekening houdend met een (vastgesteld) budget. Deze opleiding is dan ook bedoeld om inzicht te krijgen in het totale ontwerpproces.

Deze cursus is branche erkend door de VHG. Dit houdt in dat het getuigschrift erkend wordt door het bedrijfsleven in de groene sector.

Voor wie?
De cursus is voor hoveniers die hun vaardigheden op het terrein van het tuinontwerpen en tuintekenen willen verbreden, maar ook voor mensen die zowel beroepsmatig als hobbymatig deze vaardigheden willen inzetten als tuinontwerper.

Klik hier voor meer informatie over deze cursus.

Start
Oktober 2016 bij voldoende deelname