Organisatie

TerraNext (onderdeel van Terra) is dé opleider in de groene sector voor (jong) volwassenen. Zoals u op deze website ook ziet, bieden wij opleidingen op gebied van groen en bloem. Maar ook voor cursussen als veiligheid, trekkerrijvaardigheid, EHBO, etc. kunt u bij ons terecht. Kortom: wij bieden opleidingen en cursussen in het groen, in de breedste zin van het woord.

Wij bieden verschillende leerwegen aan voor mensen vanaf 18 jaar. Namelijk BBL en BOL en daarnaast natuurlijk de verschillende (dag)cursussen. U kunt u als particulier inschrijven voor een opleiding of cursus, maar ook als bedrijf. Wij bieden het bedrijfsleven vaak incompany trainingen, waarbij de locatie in de meeste gevallen door de opdrachtgever wordt bepaald.

Wat is het verschil tussen BBL en BOL?
De beroepsopleidende leerweg (BOL) is een dagopleiding, waarbij u de hele week naar school gaat. Tijdens de opleiding doet u praktijkervaring op wanneer u op stage gaat bij een erkend leerbedrijf. Deze stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd.

De beroepsbegeleidende leerweg (BBL) is een opleiding die bestaat uit een combinatie van werken en leren. U gaat één dag in de week naar school gaat en de rest van de week werkt u bij uw leerbedrijf. Omdat het werken in het groen erg seizoensgebonden is, komt het wel eens voor dat u in de wintermaanden meer dagen naar school gaat en de in de zomermaanden juist meer aan het werk bent.

Waarom is TerraNext zo bijzonder?
TerraNext heeft een team van accountmanagers die graag bij u, als bedrijf, op bezoek gaan. Samen met hen kunt u een opleidingstraject voor uw werknemers opstellen. Bovendien zijn zij goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de branche.

TerraNext heeft een docententeam die zeer betrokken is bij hun cursisten. In veel gevallen hebben de docenten ook hun eigen bedrijf, waardoor zij nauw betrokken zijn bij het bedrijfsleven en weten wat er speelt in de praktijk. De Studieloopbegeleiders helpen bovendien de cursisten bij het verloop van hun studie en samen met de psycholoog kunnen zij cursisten ook helpen bij eventueel persoonlijke problemen. Alles met als doel iedere cursist van TerraNext een kans bieden op een baan in de reguliere arbeidsmarkt en verder te laten groeien!