Plekken beschikbaar open inschrijving

Kennisbijeenkomst mollen- en woelrattenbestrijding | 21 maart | 9:00 - 12:00 | TerraNext in Eelde
Hercertificering Wet Natuurbescherming niveau 3 | 28 maart | 9:00 - 16:00 | TerraNext in Eelde

19 maart 2018 | 08:59

Docent TerraNext in actie voor Stichting Mission Possible

In 9 dagen heen en weer naar Finnmark, de noordelijkste provincie van Noorwegen, een tocht van ruim 7.500 km. Dat is de uitdaging die Henk en Aaltje Bolhuis begin januari aan gaan. Henk is docent bij TerraNext. Dit alles om aandacht te vragen en geld op te halen voor het baby box project van de stichting Mission Possible.

22 december 2017 | 12:00

Evenementen september 2017

Bent u geïnteresseerd in één van onze opleidingen? TerraNext organiseert in september 2017 een aantal informatieavonden waarin u kennis kan maken met specifieke opleidingen.

24 juli 2017 | 09:12

Start Groen Gilde in Assen

Per september start de Groen Gilde in Assen. De Groen Gilde is een samenwerking tussen TerraNext in Eelde, Groentotaal A. de Boer, ondernemers in groen en de gemeente Assen.

06 juni 2017 | 11:37
Bekijk hier alle nieuwsberichten

Openingstijden kerstvakantie

afbeelding

In verband met de kerstvakantie is TerraNext gesloten van maandag 25 december 2017 tot en met vrijdag 5 januari 2018. Op maandag 8 januari 2018 zijn wij weer aanwezig.<br />

Prijzen in Abu Dhabi

afbeelding

Linda vanuit Abu Dhabi: “Zo trots! Esther is zesde van de wereld geworden en heeft ‘the medal of excellence’ behaald!” De titel excellent vakmanschap is behaald door acht Nederlands. Esther heeft een beter puntenaantal behaald dan de norm, die ligt op een totaal van 700 punten. Op de website van Team Nederland staan alle uitslagen: http://teamnederland.com/uitslagen-2017/

Geslaagde banenmarkt in Eelde

afbeelding

Een geslaagde Banenmarkt op woensdag 14 juni in Eelde! Ruim 50 werkzoekenden en 20 bedrijven gingen met elkaar in gesprek over de mogelijkheden. Met ruim 100 vacatures hebben wij vol vertrouwen in een passende werkplek voor iedereen. De banenmarkt gemist en toch geïnteresseerd in één van onze BBL-opleidingen? Neem dan contact met ons op via info@terranext.nl of bel naar 050 368 23 90.

Stagelopen bij TerraNext

afbeelding

Op zoek naar een uitdagende stage en bezig met je opleiding MER of Commerciële Economie? Solliciteer dan bij TerraNext!

Bloem docente naar Abu Dhabi!

afbeelding

Linda, Bloem docente van TerraNext, is door WorldSkills Netherlands gevraagd als Expert van Team NL voor de komende WorldSkills Competitie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Ze gaat hiervoor aan de slag als Expert voor Florsitry. <br /><br />WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden ruim 1200 jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijdvorm om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepevenement van de wereld.

Verkiezing Terra Uitblinker

afbeelding

Ben of ken jij een echte Uitblinker die een opleiding volgt bij TerraNext? Geef jezelf of hem/haar dan op voor de Terra Uitblinkersverkiezing 2017. Stuur een mail naar uitblinker@terra.nl met de naam van jouw Terra Uitblinker. De Terra Uitblinker gaat door naar de landelijke mbo-uitblinkersverkiezing.

Wilgentenen vlechten

afbeelding

Leerlingen hebben geleerd wilgentenen te vlechten tot een scherm. Geen straf om buiten in de zon les te volgen!

Zagen bij SSB

afbeelding

In verband met een audit met betrekking tot FSC certificering voor boswachterij Gieten, Borger, Ees SSB (Staatsbosbeheer) is TerraNext tijdens een zaagcursus in het bos bezocht om de werkzaamheden te controleren. Er werd onder andere gelet op veiligheid, duurzaamheid en de manier waarop overleg plaatsvindt. De FSC controleur lette vooral op administratieve zaken, zoals certificering van de docent en verzekeringen etc. Uitslag van de controle? FSC was onder de indruk; TerraNext heeft het goed voor elkaar!

ECC

afbeelding

Docent Martin Mostert en teamleider Fonger van Veenen zijn door Roland Tromp namens IPC Groene Ruimte gefeliciteerd voor een succesvol uitgevoerde ECC-audit. Hiermee is TerraNet vanaf 8 februari officieel een ECC-certificeringscentrum! Dit houdt in dat we op zelfstandige wijze ECC-examens mogen organiseren en uitvoeren en daarvoor ECC-certificaten mag uitreiken. TerraNext is het derde ECC-certificeringscentrum in Nederland.

Kennisbijeenkomst TerraNext

afbeelding

Kennisbijeenkomst TerraNext, Thema 'Waterbergend en infiltrerend vermogen van de bodem'. Op het terrein van TerraNext in Eelde heeft TerraNext, in samenwerking met Groen Groep Eelde en DCM, proefveldjes aangelegd. Naast een uitleg over de mogelijkheden om het waterbergend en infiltrerend vermogen van de bodem door middel van lava te vergroten, zijn er demonstraties waarbij aangegeven wordt hoe structuurproblemen kunnen worden aangepakt