Specialisatiecursus: Rouwarrangementen voor gevorderden

Doel

U bent professioneel werkzaam in het bloemenvak, maar wilt graag een verdiepingsslag maken? Of u merkt dat het moeilijk is om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de branche? Dan biedt TerraNext u de oplossing, door het organiseren van branchespecifieke cursussen. Bovendien krijgt u volop de gelegenheid tot ideeënuitwisseling en het opzetten van een kennisnetwerk. Het programma sluit aan op het gebruik van nieuwe materialen, vormen, technieken en trends. Om bij de tijd te blijven is een specialisatie ook goed om klanten te kunnen blijven verrassen.

Doelgroep

Iedereen die op dit moment professioneel in het bloemenvak werkzaam is of daarvoor de benodigde cursussen heeft behaald. Minimaal DFA, MBO diploma niveau 2/3 of aantoonbare ervaring in het vak.Iedereen die op dit moment professioneel in het bloemenvak werkzaam is of daarvoor de benodigde cursussen heeft behaald. Minimaal DFA, MBO diploma niveau 2/3 of aantoonbare ervaring in het vak.Iedereen die op dit moment professioneel in het bloemenvak werkzaam is of daarvoor de benodigde cursussen heeft behaald. Minimaal DFA, MBO diploma niveau 2/3 of aantoonbare ervaring in het vak.

Inhoud

De inhoud van deze cursus staat niet vast. Aan het begin van de cursus wordt geïnventariseerd welke vragen er liggen bij de deelnemers. Hierdoor ontstaat een maatwerkprogramma. Elke cursus is anders!

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen: 

  • Rouwbloemwerk maken op zelfgemaakte ondergrond
  • Rouwbloemwerk maken op zefgemaakte vorm van steekschuim
  • Kistbedekking
  • Grafdecoratie
  • Rouwkrans
  • Urnversiering
  • Personaliseren van bloemwerk
  • Het gebruik van nieuwe materialen, vormen, technieken en trends.  

De school biedt ter gebruik voor de les aan: hulpmiddelen (oasis steekschuim, bloemendraad, krammen etc.)  Bloemwerk en ondergronden dient u zelf mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat u zelf creatief zult nadenken aan de hand van een opdracht. U kunt de boeken gebruiken ter inspiratie voor het thema.

We streven naar kleine groepen om zoveel mogelijk persoonlijke begeleiding te bieden.

Om ideeën te delen en met ons te sparren kunt u contact opnemen met TerraNext via info@terranext.nl of 050 368 23 90. Het is ook mogelijk om een keer de sfeer te komen proeven.

Resultaat

Bij het volgen van alle 6 dagdelen, met voldoende resultaat, ontvangt u een bewijs van deelname.Bij het volgen van alle 6 dagdelen, met voldoende resultaat, ontvangt u een bewijs van deelname.Bij het volgen van alle 6 dagdelen, met voldoende resultaat, ontvangt u een bewijs van deelname.

Datum

De cursus start bij voldoende deelname in het najaar van 2018. De lessen maken deel uit van de Vakopleiding Bloemsierkunst voor gevorderden, maar kunnen ook los worden gevolgd.