Oriëntatie Bloemsierkunst

Doel

Vraagt u zich af of deze richting iets voor u is? Dan is deze cursus wat voor u. Het doel van de cursus is kennis te maken met het bloemenvak. 

Doelgroep

Deze module is geschikt voor particulieren die zich willen oriënteren in het bloemwerk, beginnelingen, mensen die hobbymatig met bloemsierkunst te maken hebben of herintreders in het vak.  of eerst willen nagaan of zij voldoende competenties hebben ontwikkeld voor de vakopleiding bloemsierkunst.

Inhoud

In de vooropleiding worden de thema's in vogelvlucht behandeld die in de vakopleidingen terugkomen. Deze module bestaat uitsluitend uit praktijklessen, aangevuld met theoretische kennis. Voor potentiële belangstellende voor de Vakopleiding kan de vooropleiding een noodzakelijke opstap zijn om succesvol aan deze opleiding te kunnen deelnemen. Onderwerpen die o.a. worden behandeld, zijn:

-          Handgebonden boeketten

-          Steektechnieken

-          Eenvoudig rouw- en bruidsbloemwerk

-          Seizoens- en gelegenheidsbloemwerk.

We streven naar kleine groepen om zoveel mogelijk persoonlijke begeleiding te bieden.

Om ideeën te delen en met ons te sparren kunt u contact opnemen met TerraNext via info@terranext.nl of 050 368 23 90. Het is ook mogelijk om een keer de sfeer te komen proeven.

Locatie
De lessen worden gegeven bij TerraNext in Eelde.
Lestijden: 18.15 uur tot 21.30 uur
 

Toelichting kosten

  • Materiaal: (bloemen, gereedschappen en ondergronden) gemiddeld €25,- per les.
  • Een cursist dient zelf de materialen mee te nemen. De school biedt ter gebruik voor de les aan: hulpmiddelen (oasis steekschuim, bloemendraad, krammen etc.) 

Resultaat

Indien u alle lessen heeft gevolgd, ontvangt u een Getuigschrift Oriëntatie Bloemsierkunst.  Vooropleiding Bloemschikken.

Datum

De cursus  start bij voloende deelname in het najaar van 2018.