Europees zaagbewijs ECC 1: Examen

Doel

Om het aantal ongelukken met een kettingzaag bij boomverzorging en bosbouwwerkzaamheden te verminderen op Europees niveau, is er een certificeringssysteem voor kettingzagers uitgewerkt. Dit systeem omvat 4 cursussen die opvolgend zijn en worden afgesloten met een certificaat. Deze certificaten zijn toepasbaar in elke Europees land en worden bovendien ondersteund door de industrie en de boomverzorgings- en bosbouwsector: de European Chainsaw Standards. Die Europese kettingzaagstandaarden leggen vast wat een kettingzaaggebruiker minimaal moet weten en kunnen om op een veilige en verantwoorde manier met een kettingzaag om te gaan. De standaarden zijn ontwikkeld en goedgekeurd door een team van kettingzaagexperts uit heel Europa.

Het doel is om het examen voor ECC 1 met goed gevolg afleggen. 

Doelgroep

Dit examen is bedoeld voor mensen die de examentraining ECC 1: Basis zaagvaardigheden hebben gevolgd. 

Inhoud

Het ECC 1 staat voor het professioneel werken met de motorkettingzaag. Het omvat de minimum kwaliteitseisen waar een bediener van de motorzaag aan moet voldoen.

Het examen is opgebouwd in een theoretisch en praktisch deel. Het theorie-examen wordt digitaal afgenomen en bevat 25 meerkeuzevragen.  Tijdens het praktijkexamen wordt uw kennis over het onderhoud van de motorzaag en het korten van hout getest. 

De duur van het examen bedraagt 1.5 uur. De totale doorlooptijd van het examen is een halve dag per deelnemer.

Het maximaal aantal deelnemers is 4. 

Resultaat

Bij het succesvol behalen van het examen ontvangt u het Europees Zaagbewijs ECC 1. 

Datum

N.t.b.