ECC 1+2 examentraining: Basis zaagvaardigheden en basis veltechniek

Doel

Om het aantal ongelukken met een kettingzaag bij boomverzorging en bosbouwwerkzaamheden te verminderen op Europees niveau, is er een certificeringssysteem voor kettingzagers uitgewerkt. Dit systeem omvat 4 cursussen die opvolgend zijn en worden afgesloten met een certificaat. Deze certificaten zijn toepasbaar in elke Europees land en worden bovendien ondersteund door de industrie en de boomverzorgings- en bosbouwsector: de European Chainsaw Standards. Die Europese kettingzaagstandaarden leggen vast wat een kettingzaaggebruiker minimaal moet weten en kunnen om op een veilige en verantwoorde manier met een kettingzaag om te gaan. De standaarden zijn ontwikkeld en goedgekeurd door een team van kettingzaagexperts uit heel Europa. 

Deze cursus dient als voorbereiding op het examen ECC1 + ECC2. 

Doelgroep

Voor mensen die al diverse motorzaag certificaten hebben en ervaren zijn met het vellen van bomen. 

Inhoud

Deze cursus behandelt zowel de theoretische als de praktische kennis op ECC niveau 1 en 2. We behandelen de eisen voor ECC 1 en ECC 2. We hebben het over:

-          wet- en regelgeving

-          risico-inventarisatie

-          onderhoud motorzaag

-          demonstratie korten van hout

-          vellen en snoeien van bomen (rechtopstaand, achterover- en vooroverhangende bomen)

De cursus bestaat uit maximaal 8 deelnemers.

Toelatingseisen
U heeft al een basiscursus motorkettingzagen gevolgd. 

Resultaat

Deze cursus bereidt u voor op het examen ECC1 + ECC2. Het ECC examen is niet inbegrepen. Na het volgen van deze cursus ontvangt u een bewijs van deelname. 

Datum

De cursus start bij voldoende deelname.