Per direct beschikbaar: plekken voor de cursus 'Werken en snoeien met de hoogwerker'

Voor de cursus ‘Werken en snoeien met de hoogwerker’ zijn per direct nog plekken beschikbaar.
De cursus richt zich op de bediening, het gebruik en toepassing van de hoogwerker in combinatie met het snoeien van hoge bomen. Het werken met de hoogwerker lijkt eenvoudig, maar vraagt een grote zorgvuldigheid en concentratie van de gebruiker.

21 maart 2017 | 01:47

Wat doet TerraNext?

TerraNext is dé onderwijsinstelling voor (jong) volwassenen in het groene onderwijs. En met groen onderwijs bedoelen we groen in de breedste zin van het woord. Meer weten? Klik op dit bericht en kijk zelf wat TerraNext voor jou kan betekenen.

08 december 2016 | 03:45

Gilde Nieuwe Stijl start nieuw project Groen Gilde in Assen


Gilde Nieuwe Stijl is een samenwerking met verschillende onderwijsinstellingen. Samen zetten zij zich in om jongeren die uitvallen in het reguliere vmbo en werklozen zonder vmbo diploma, een nieuwe kans te bieden op een mbo diploma, via werken en leren. In januari 2017 start er een nieuw project: Groen Gilde Assen. Klik op dit bericht voor meer informatie en aanmelden.

24 november 2016 | 11:22

VHG branche cursus Aankomend projectleider

Bent u werkzaam in de groene sector en wilt u doorgroeien naar een leidinggevende functie (projectleider) waarbij organiseren en projectvoorbereiding centraal staan? Dan is deze cursus iets voor u. Indien u al projectleider bent maar daarvoor nog niet de bijbehorende diploma's bezit, dan is deze opleiding zeer aan te bevelen. Klik voor meer informatie.

16 februari 2016 | 10:27
Bekijk hier alle nieuwsberichten

Verkiezing Terra Uitblinker

afbeelding

Ben of ken jij een echte Uitblinker die een opleiding volgt bij TerraNext? Geef jezelf of hem/haar dan op voor de Terra Uitblinkersverkiezing 2017. Stuur een mail naar uitblinker@terra.nl met de naam van jouw Terra Uitblinker. De Terra Uitblinker gaat door naar de landelijke mbo-uitblinkersverkiezing.

Wilgentenen vlechten

afbeelding

Leerlingen hebben geleerd wilgentenen te vlechten tot een scherm. Geen straf om buiten in de zon les te volgen!

Zagen bij SSB

afbeelding

In verband met een audit met betrekking tot FSC certificering voor boswachterij Gieten, Borger, Ees SSB (Staatsbosbeheer) is TerraNext tijdens een zaagcursus in het bos bezocht om de werkzaamheden te controleren. Er werd onder andere gelet op veiligheid, duurzaamheid en de manier waarop overleg plaatsvindt. De FSC controleur lette vooral op administratieve zaken, zoals certificering van de docent en verzekeringen etc. Uitslag van de controle? FSC was onder de indruk; TerraNext heeft het goed voor elkaar!

ECC

afbeelding

Docent Martin Mostert en teamleider Fonger van Veenen zijn door Roland Tromp namens IPC Groene Ruimte gefeliciteerd voor een succesvol uitgevoerde ECC-audit. Hiermee is TerraNet vanaf 8 februari officieel een ECC-certificeringscentrum! Dit houdt in dat we op zelfstandige wijze ECC-examens mogen organiseren en uitvoeren en daarvoor ECC-certificaten mag uitreiken. TerraNext is het derde ECC-certificeringscentrum in Nederland.

Kennisbijeenkomst TerraNext

afbeelding

Kennisbijeenkomst TerraNext, Thema 'Waterbergend en infiltrerend vermogen van de bodem'. Op het terrein van TerraNext in Eelde heeft TerraNext, in samenwerking met Groen Groep Eelde en DCM, proefveldjes aangelegd. Naast een uitleg over de mogelijkheden om het waterbergend en infiltrerend vermogen van de bodem door middel van lava te vergroten, zijn er demonstraties waarbij aangegeven wordt hoe structuurproblemen kunnen worden aangepakt