Eindexamen Bloemsierkunst op 1 juni 2017

Elk jaar organiseert TerraNext een examenexpositie Bloemsierkunst. Dit jaar vindt de expositie plaats op donderdag 1 juni, tussen 19.00 en 20.30 uur.

12 mei 2017 | 11:32

Groene Banenmarkt 14 juni 2017

Er is een behoefte aan gekwalificeerd personeel in het groen!
Bent u geïnteresseerd om aan de slag te gaan in de groene sector, maar beschikt u niet over een passende opleiding? Dan mag u de Groene banenmarkt niet missen!

09 mei 2017 | 03:51

Informatieavond VHG Brancheopleidingen

Interesse in een opleiding tot hovenier? Wil je je verder ontwikkelen als hovenier? Kom dan op 31 mei naar de informatieavond voor de VHG brancheopleidingen bij TerraNext!

09 mei 2017 | 04:34

Wat doet TerraNext?

TerraNext is dé onderwijsinstelling voor (jong) volwassenen in het groene onderwijs. En met groen onderwijs bedoelen we groen in de breedste zin van het woord. Meer weten? Klik op dit bericht en kijk zelf wat TerraNext voor jou kan betekenen.

08 december 2016 | 03:45
Bekijk hier alle nieuwsberichten

Stagelopen bij TerraNext

afbeelding

Op zoek naar een uitdagende stage en bezig met je opleiding MER of Commerciële Economie? Solliciteer dan bij TerraNext!

Bloem docente naar Abu Dhabi!

afbeelding

Linda, Bloem docente van TerraNext, is door WorldSkills Netherlands gevraagd als Expert van Team NL voor de komende WorldSkills Competitie in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Ze gaat hiervoor aan de slag als Expert voor Florsitry. <br /><br />WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden ruim 1200 jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijdvorm om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepevenement van de wereld.

Verkiezing Terra Uitblinker

afbeelding

Ben of ken jij een echte Uitblinker die een opleiding volgt bij TerraNext? Geef jezelf of hem/haar dan op voor de Terra Uitblinkersverkiezing 2017. Stuur een mail naar uitblinker@terra.nl met de naam van jouw Terra Uitblinker. De Terra Uitblinker gaat door naar de landelijke mbo-uitblinkersverkiezing.

Wilgentenen vlechten

afbeelding

Leerlingen hebben geleerd wilgentenen te vlechten tot een scherm. Geen straf om buiten in de zon les te volgen!

Zagen bij SSB

afbeelding

In verband met een audit met betrekking tot FSC certificering voor boswachterij Gieten, Borger, Ees SSB (Staatsbosbeheer) is TerraNext tijdens een zaagcursus in het bos bezocht om de werkzaamheden te controleren. Er werd onder andere gelet op veiligheid, duurzaamheid en de manier waarop overleg plaatsvindt. De FSC controleur lette vooral op administratieve zaken, zoals certificering van de docent en verzekeringen etc. Uitslag van de controle? FSC was onder de indruk; TerraNext heeft het goed voor elkaar!

ECC

afbeelding

Docent Martin Mostert en teamleider Fonger van Veenen zijn door Roland Tromp namens IPC Groene Ruimte gefeliciteerd voor een succesvol uitgevoerde ECC-audit. Hiermee is TerraNet vanaf 8 februari officieel een ECC-certificeringscentrum! Dit houdt in dat we op zelfstandige wijze ECC-examens mogen organiseren en uitvoeren en daarvoor ECC-certificaten mag uitreiken. TerraNext is het derde ECC-certificeringscentrum in Nederland.

Kennisbijeenkomst TerraNext

afbeelding

Kennisbijeenkomst TerraNext, Thema 'Waterbergend en infiltrerend vermogen van de bodem'. Op het terrein van TerraNext in Eelde heeft TerraNext, in samenwerking met Groen Groep Eelde en DCM, proefveldjes aangelegd. Naast een uitleg over de mogelijkheden om het waterbergend en infiltrerend vermogen van de bodem door middel van lava te vergroten, zijn er demonstraties waarbij aangegeven wordt hoe structuurproblemen kunnen worden aangepakt